Hard hevner i ny utgave

Sylvester Stallone overtar etter Michael Caine i nyinnspillingen av kultklassikeren «Get Carter».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1971 lagde den britiske regissøren Michael Hodges en klassiker i britisk gangsterfilm-historie, «Get Carter», med Michael Caine i rollen som en hevnens engel; en smågangster som reiser fra London til hjembyen Blackpool for å finne sin brors morder. Nå er filmen lagd på ny, i USA, i regi av Stephen Kay, med Sylvester Stallone i hovedrollen og Michael Caine i en birolle. Filmen lanseres i Norge direkte på video (Sandrew Metronome) og flytter Blackpool til Seattle.

  • Den opprinnelige «Get Carter» er en sterk og blodig film.
Jack Carter i Michael Caines uforsonlige skikkelse legger ikke papp imellom. Han avdekker hvordan brorens datter er blitt utnyttet i en pornografisk film, og en for en får de skyldige unngjelde. Filmen er kjølig og elegant, noe som understrekes av komponisten Roy Budds nydelige gjennomgangstema.

  • Både filmen, musikken og romanen «Jack's Return Home» av Ted Lewis blir blant britiske cineaster omfattet med en voldsom kultus.
CD-en er utgitt i flere remastrede utgaver, med remix'er og det hele. Caine selv er i ettertid overrasket over at denne filmen, som ikke spilte inn spesielt høye beløp da den kom ut, i dag blir såpass høyt vurdert. Filmhistorikeren Robert Murphy skriver i boka «British Crime Cinema» at det er feil å oppfatte den som unik. Den er ifølge ham ikke noe «isolert mesterverk eller noe uforklarlig utbrudd av genialitet». Den føyer seg derimot inn i en tradisjon av britiske gangsterfilmer, men ble starten på en bølge av hardkokte sjangerfilmer i åra som har fulgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer