Hard pakke

Julegodter for far og sønn.

DVD-BOKS: Til å være et band med en såpass lang og innholdsrik karriere, er det påfallende få kronologier, samleplater og liveutgivelser som har funnet veien ut av arkivet til den hardtrockende australske gruppa. «Plug Me In» er et omfattende plaster på det såret. Samlingen inneholder et bredt utvalg konsert- og TV-opptak fra den spede begynnelsen med intimopptredener i hjemlandet til en tilværelse som stadionrockere av internasjonalt format.

Primalrock

Svarthvittklippene fra skoleballet på St. Albans Highschool (76) er intet mindre enn hysteriske. En purung Angus Young har allerede da en ferdigutviklet signatur både riff- og showmessig, mens Bon Scott gir begrepet trange jeans nytt innhold. Klippene er også et utvetydig testamente for at selv om bankkontoene er fetet opp, scenegulvet har blitt tidoblet i areal og Marshall-veggene mer omfangsrike, har bandet aldri veket fra den primale rock’n’rollen de grunnla i ungdomsårene.

Like vital

Det er Bon Scott-epoken som fenger mest, mye på grunn av klippenes kuriøse natur. Siste halvdel av 80-tallet er mye godt et svart hull, noe som kanskje har sammenheng med at perioden ikke hører med til bandets kreative gullalder? Herligheten kommer i en rålekker innpakning som inkluderer blant annet replika av backstagepass og turnéposters, samt et hefte med fyldige liner notes. Duckwalk’en til Angus Young er fremdeles like vital som jeansene fortsatt er latterlig trange.