Hardcorehelter på ferietur

KRISTIANSAND (Dagbladet): Rival Schools fra New York er et av Quartens skup. - Dette er ferien vår, sier bandet til Dagbladet.

I går ankret de opp i Bendiksbukta med melodiske hardcoreriff, storslagen tromming og et knippe låter fra et av årets beste album, «United by Fate».

- Festivaler er helt topp. Vi har sjelden spilt på dem før, men denne sommeren er det en shitload av dem, sier skolesjef Walter Schreifels til Dagbladet.

- Det er svømming som gjelder, sier trommis Sam Siegler.

- Hæ?

- Dette er ferien vår. Du må jo svømme da? Det gjør i hvert fall vi, og ser masse band, sjekker ut nye land og nye byer, og så spiller vi musikk om kvelden. Det finnes verre måter å leve livet på, fortsetter Walter.

Nordmenns øyne

Han og kollega Sam Siegler, bassist Cache Tolman og gitarist Ian Love sitter og sløver på hotellet. Det er kaldt og definitivt ikke lurt å hoppe i vannet. Men gutta har fått feriert litt i Kristiansand likevel.

- Vi var ute en tur og så på folk her i byen. Dere nordmenn, for noen blikk dere har, det er seriøse blå øyne. Og damene her er sinnssykt bra, sier Siegler.

Hard nåtidsrock

Undergrunnsveteranene er reine all-star-laget fra New Yorks hardcorescene. På Schreifels CV finner vi hardcorepionerene Gorilla Biscuits og metalfornyerne Quicksand. Resten av gjengen har blant annet godbiter som Youth of Today, Die 116 og CIV på samvittigheten. Sammen lager de hard nåtidsrock med intelligens og følelse. Debuten «United by Fate» spilte seg til en sekser i Dagbladet, og gromterningene har trillet over hele pressefjøla. Schreifel har sin egen teori om hvorfor:

- Det går visst i tiårssykluser. På begynnelsen av 90-tallet kom det mye bra og nyskapende musikk ut av undergrunnen. Så har du en del år med kjedelige imitatorer, før undergrunnen igjen begynner å røre på seg. Akkurat nå rører den kraftig på seg.

- Og der er dere?

- Jepp, vi er gode til og med når vi suger, sier Walter og smiler lurt.

UT PÅ TUR: Ian Love, Cache Tolman, Walter Schreifels og Sam Siegler koser seg i Kristiansand. - Damene her er sinnssykt bra, sier Siegler.