Hardcorehelter på ferietur

KRISTIANSAND (Dagbladet): Rival Schools fra New York er et av Quartens skup. - Dette er ferien vår, sier bandet til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ankret de opp i Bendiksbukta med melodiske hardcoreriff, storslagen tromming og et knippe låter fra et av årets beste album, «United by Fate».

- Festivaler er helt topp. Vi har sjelden spilt på dem før, men denne sommeren er det en shitload av dem, sier skolesjef Walter Schreifels til Dagbladet.

- Det er svømming som gjelder, sier trommis Sam Siegler.

- Hæ?

- Dette er ferien vår. Du må jo svømme da? Det gjør i hvert fall vi, og ser masse band, sjekker ut nye land og nye byer, og så spiller vi musikk om kvelden. Det finnes verre måter å leve livet på, fortsetter Walter.

Nordmenns øyne

Han og kollega Sam Siegler, bassist Cache Tolman og gitarist Ian Love sitter og sløver på hotellet. Det er kaldt og definitivt ikke lurt å hoppe i vannet. Men gutta har fått feriert litt i Kristiansand likevel.

- Vi var ute en tur og så på folk her i byen. Dere nordmenn, for noen blikk dere har, det er seriøse blå øyne. Og damene her er sinnssykt bra, sier Siegler.

Hard nåtidsrock

Undergrunnsveteranene er reine all-star-laget fra New Yorks hardcorescene. På Schreifels CV finner vi hardcorepionerene Gorilla Biscuits og metalfornyerne Quicksand. Resten av gjengen har blant annet godbiter som Youth of Today, Die 116 og CIV på samvittigheten. Sammen lager de hard nåtidsrock med intelligens og følelse. Debuten «United by Fate» spilte seg til en sekser i Dagbladet, og gromterningene har trillet over hele pressefjøla. Schreifel har sin egen teori om hvorfor:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer