Harde dingser, myke drømmer

Med fokus på bil, sex, romfart og jakt åpnes MANN 2000 på Sjølyst i dag. Vil moderne menn, etter å ha besøkt mannemessen, stille samme spørsmål som brura etter bryllupsnatta?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Teller penger, fete biler og ei stinn lommebok mer enn livskvalitet? Noen vil kanskje si ja, men de kommer aldri til å bli tørre bak øra. Vi tør banne på at det er plass til alle. Du kan se ut akkurat som du vil, oppføre deg som du vil, gjerne være litt harry og gå med cowboyboots, og likevel ha sinnssykt drag på damene. Heldigvis er verden fortsatt sånn, og det akter vi å vise deg på MANN 2000,» skriver arrangørene i invitasjonen.

Messegeneral Ola Haugland (34) forteller til Dagbladet at hensikten er å skape et rom i hverdagen for menn som ønsker å leke.

Sammen med naboen Tom Ove Monsen (40) etablerte han firmaet Sans Gene, som står bak satsingen de karakteriserer som et godt forretningsmessig konsept.

- Vi er opptatt av mannens situasjon og bygger messen på våre egne erfaringer. Dagens mann mangler tid til fritid. Han lever på familiens premisser. Kvinnene vil at vi skal være hos henne og barna når arbeidsuka er over. Dermed skyves hans interesser til siden, forklarer Haugland oss.

Og bruker seg selv som eksempel:

- TA KONA OG MEG, vi jobber begge to, tar like stor del av arbeidet hjemme, men når vi skal gjøre noe i helga, vil hun at hele familien skal gå rundt Sognsvann. Jeg vil heller på jakt eller vaske bilen. Vi må tenke på at vi er forbilder. Jeg så opp til faren min, som gjorde alt og kunne alt. Hva slags forbilder får barn hvis mamma og pappa gjør de samme tingene? spør Ola Haugland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer