Harde tak i Skottland

Ian Rankin-aktig politikrim fra Aberdeen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Kombinasjonen politiroman og Skottland gjør at man automatisk tenker på Ian Rankins bøker, men Stuart MacBride prøver å skrive seg inn på samme territorium. Debutboka «Kald granitt» var så hardkokt at den nesten ble parodisk, og det er godt å se at han har roet seg litt i oppfølgeren.

Typisk helt

Det handler fortsatt om den barske overkonstabelen Logan McRae og den regntunge hverdagen i Aberdeen-politiet. McRae er en typisk politiromanhelt - han er på kant med sine overordnede, han blir truet med suspensjon, han har et aldri så lite drikkeproblem og han har en annerledes moraloppfatning enn resten av sine kolleger. Han er med andre ord nesten identisk med John Rebus nede i Edinburgh. Mitt problem med den første boka om Logan McRae var at han ble for mye av det gode. Han tok i bruk alle klisjeer og satte dem på papiret i en noe blomstrende skrivestil. Den oppfatningen henger nok litt igjen ved bok nummer to, men Stuart MacBride har heldigvis dempet seg noe. Likevel er det voldsomme forbrytelser McRae og de andre i Aberdeen må etterforske.

Hodeløse overkropper

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer