Hardhøvlet Kaizers

Sommerlåta for riktig mørke julinetter.

CD: Det som før lå i vater, er nå blitt skakt, synger Janove Ottesen på den energiske og hoggende første singelen til Kaizers Orchestra på et nytt, stort plateselskap.

Kaizers har heldigvis aldri vært helt i vater og er det ikke nå heller.

Fra første medrivende riff hører du hvem som spiller. Her er ikke noe forsøk på brudd med eget konsept. Kaizers er Kaizers; skeivt og dynamisk, slik vi kjenner dem fra tidligere CD-er. Det handler åpenbart om en snekker som har jobbet hardt og helt gjennom et langt arbeidsliv. Muligens har han også en sønn som svinger hammeren. Kanskje er det han som er Maestro. Refrenget er utpreget tom waitsk. Det går på engelsk og lyder «swing little hammer». Musikken dunker også løs fra første strofe. Et enkelt, men effektivt riff, som innimellom «bendes» med en tone som gjør inntrykket orientalsk eller balkansk.

Det er kav umulig å ikke bli fanget inn av denne låta .

Den er en utpreget Kaizers-låt; hard, tøff, slagkraftig - men samtidig poetisk, når vokalisten i verset lar stemmen flyte i rolig driv, backet av en tremololiknende gitar eller et trekkspill. En litt lyssky sommerlåt - som klinger best etter solnedgang.