Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hardkjør for Robinson-Ihne

TV3 regnet med seer-reaksjoner og ga Ihne Vagmo spesialtrening for å takle hardkjøret - som startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle Robinson-deltagerne har blitt kurset på forhånd i å takle presset fra media. Men TV3 så fort at noen av deltagerne nok trengte mer omfattende forberedelser enn andre. Ihne Vagmo er en av deltagerne som er blitt ekstra godt forberedt på å plutselig havne i rampelyset.

- Vi regnet med at hun ville få mye blandet respons, og har brukt ekstra tid på henne. Hun er jo en dame med klare meninger, sier TV3s Marianne Melfald til Dagbladet.no.

Skjellsordene hagler

Og dagens respons har definitivt vært «blandet». På Robinson-programmets nettsider hagler det med betegnelser som «Frp-Ihne», «Grandiosa-Ihne» og «kappepIhne», og da har vi bare nevnt de som egner seg på trykk.

På avstemningen om hvem som bør sendes hjem neste gang har Ihne fått over ti ganger så mange stemmer som nestemann, Andreas Bjørge.

Det samme går igjen på Robinson-debatten hos Dagbladet.no. Et flertall av innleggene består av knusende kritikk av Ihne. Flere av innleggende har vært så injurierende at de ikke har vært egnet for publisering. Seerne har hengt seg opp i alt fra utseende, til politiske holdninger og matvaner.

28-åringen fra Oslo røyk uklar med Barry straks de landa på øya. Gårsdagens premiere endte med at Barry ble sendt hjem med fem stemmer mot seg - Ihne fikk tre stemmer mot seg.

Et rekordstort antall seere fulgte TV3-sendinga, og i dag har Ihne allerede begynt å merke presset.

Klar med psykolog

I en avstemning på Dagbladet.no svarer rundt 90 prosent at de synes Barry ble behandlet urettferdig på øya. Innleggene tyder på at seerne oppfatter Ihne som hjernen bak Barry-mobbinga.

Mediekurset Robinson-deltagerne har gått igjennom er laget for å gjøre dem trygge i forhold til media, og for å lære enkle kjøreregler. TV3 har og et eget oppfølgingsopplegg, der blant annet en psykolog står klar for å hjelpe.

- Det kan være tøft mens det står på, bekrefter Melfald til Dagbladet.no.

Her finner du hjemmesida til Robinson Ekspedisjonen.

Her kan du delta i diskusjonen hos Dagbladet.no.

RIKS-HURPA?: Det har vært en dag utenom de vanlige for Robinson-Ihne. Nå prøver hun å takle presset på best mulig måte.
VENNER IGJEN: Ihne blir kritisert for måten hun behandlet Barry på. På premierefesten i går var de gode venner.