Hardkokt Connelly

Solid og realistisk kriminal fra en veteran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Michael Connellys bøker om politimannen Hieronymus «Harry» Bosch har stort sett holdt et høyt nivå, og med «Siste skanse» har han skrevet en ny fulltreffer. Dette er hard og realistisk amerikansk krim som holder mål både språklig og intrigemessig.

Gamle drap

Etter noen år som pensjonist og privatdetektiv, er Harry Bosch ønsket velkommen tilbake til Los Angeles-politiet, nå for å jobbe i avdelingen for Åpne og uløste. Det betyr gamle drapssaker hvor gjerningsmannen aldri er blitt avslørt, og Harry og hans partner Kiz Rider har mer enn nok å velge i fra mange tiår tilbake.

Saken de begynner på først, er drapet på 16 år gamle Becky Verloren i 1988. Hun ble bortført fra hjemmet sitt midt på natten og funnet skutt i krattskogen noen hundre meter unna. Ingen gjerningsmann ble tatt den gangen, det var heller ingen mistenkte, men nå har en ny DNA-analyse identifisert den som en gang holdt i revolveren hun ble drept med. Om det var morderen, er en annen sak.

Ingen hensyn

Det er aldri populært å gå løs på saker hvor kolleger tidligere har prøvd og feilet, men Harry Bosch, en notorisk tåtråkker som fortsatt jobber på nåde, tar ingen hensyn på sin vei. Og nok en gang bruker Michael Connelly en kriminalroman til å sette søkelys på politiarbeide som påvirkes av utenforliggende faktorer, og hvor etterforskerne bevisst lar seg avlede fra fakta og sterke beviser fordi noen med innflytelse øver press på dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer