Hardkokt hodejeger

Vilt og velskrevet sidesprang om en hodejeger som tar seg vann over hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det kommer neppe noen oppfølger til «Hodejegerne», men uansett er dette en knallgod underholdningskrim, hvor Nesbø slipper løs hele fortellerregisteret sitt i en historie som også er villere og galere enn noe han har skrevet tidligere.

Roger Brown er en dyktig hodejeger, en mester til å peile ut nye ledere til viktige stillinger i bedrifter som betaler godt for seg. Han har bokstavelig talt et mindreverdighets- kompleks, han er én meter og sekstiåtte, men selvtilliten hans er himmelhøy.

Liten mester

Ellers er han lykkelig gift med den skjønne Diana, som er så dyr i drift (hun har eget kunstgalleri på Frogner) at han aldri klarer å klatre opp av gjeldsgapet han har havnet i. Det medfører også at de ikke har råd til å få barn, noe Diana ønsker seg mer enn noe annet.

Men den godeste Roger lever også et dobbeltliv. I samarbeid med en korrupt vaktleder i et sikkerhetsselskap stjeler han kunst fra klientene sine, som så selges via en svensk heler. En dag møter Roger sjefsemnet over alle sjefsemner, nederlandsknorske Clas Greve, som er akkurat den mannen som passer til en stilling Roger skal få fylt. Og han har et kunstverk Roger vil ha kloa i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer