Hardkokt purke-tv

TV2s nye serie «Fox Grønland» har tatt ett år å lage, kostet 40 millioner kroner, og skuespillerne har gjennomgått skreddersydde kurs på Politihøgskolen, hvor de har vært innom alt fra våpentrening til avhørsteknikk.

I kveld og gjennom 24 episoder utover våren blir det hardkokt krim fra indre Oslo Øst på TV2. «Fox Grønland» er fiksjon, samtidig som serien, som handler om fire politibetjenter ved Grønland politistasjon i Oslo, skal være så realistisk som mulig. Det betyr at etterforskerne står overfor utfordringer og krimsaker som gjerne kunne vært virkelige. Valget av Grønland i Oslo er bevisst og basert på bydelens fargerike miljø. Grønland er et bilde på et nytt og mer internasjonalt Oslo.

«Helmer og Sigurdson»

«Fox Grønland» er Norges første dramaserie fra et politimiljø. Handlingen foregår i all hovedsak på og rundt Grønland i hjertet av Oslo øst. Hovedpersonene følges både på jobb og i privatliv, og hver episode har en avsluttende handling, men med en rød tråd gjennom episodene.

- «Fox Grønland» er den første norske politiserien i moderne tid. Det eneste som kan likne, må være «Helmer og Sigurdson», som ble sendt på NRK på 70-tallet, sier produsent Vidar Nordli Mathisen.

Ifølge Mathisen er det forskjell på en tradisjonell krimserie og en politiserie som «Fox Grønland».

Dramatisert

- Forskjellen består i at krimserien rendyrker krimsaken som et mysterium som skal løses. Krimserier er gjerne miniserier hvor mysteriet ikke avsløres før i siste episode, som i eksempelvis påskekrimmen. Politiserien er en komprimert og dramatisert historie om både arbeid og fritid for dem som jobber der, sier Mathisen.

Serien er spilt inn i Airport studio på Fornebu. Utescenene er tatt opp i gatene i Oslo øst.

I LOVENS NAVN: Cecilie Mevold (Nina Woxholt), Jan Erik Holm (Per Frisch), Arif Osman (Daud Mirza) og Trond Olsen (Kalle Øby) er personer vi blir kjent med i den Tv-serien «Fox Grønland».