Hardt arbeid

Topper og bunner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Kister som senker seg, storslått lasershow og spyttende flammer i alskens farger. Det meste var som det skulle da Metallica kløv opp på scenen i Oslo Spektrum i går. Nesten. Da åpningen med «That Was Just Your Life» hadde gjort seg ferdig, ble det fort klart at det er andre faktorer enn bandet selv som kan stikke irriterende kjepper i hjulene for totalopplevelsen denne kvelden. Lyden smalt nemlig som granatsjokk mellom betongveggene Da hjelper det dessverre ikke at sangene heter «Harvester of Sorrow» og «One».

Uforutsigbart

Det fine med Metallica er at man aldri vet helt hva man får. Noen element er konstante, men bandet har også lagt inn bolker i settet hvor alt kan skje. Det har resultert i alt fra mindre vellykkede coverlåter til obskure favoritter man aldri trodde man skulle få høre. I går kveld hørte «Kill ’Em All»-klassikeren «The Four Horsemen» med til de gledelige overraskelsene. Ellers må det sies at selv om gutta ser både inspirert og høres velspillende ut, er det vanskelig å ikke føle seg litt snytt over låtvalget sammenliknet med andre sett bandet har spilt så langt på turneen. «Turn the Page» blir aldri helt det samme som «Ride the Lightning» og enkelte av de nye låtene blir fryktelig lange i lydgrøten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer