Hardt og strengt fra Hoves norske toppnavn

CLMD lagde houseklubb i teltet.

Foto: Maren Bjørgum.
Foto: Maren Bjørgum.Vis mer

HOVEFESTIVALEN: I 2013 er det kanskje ikke mer enn passende at det er en DJ-duo som er det eneste Hovefestivalen kan kalle en norsk headliner.

Carl Louis og Martin Danielle, eller CLMD som de kaller seg sammen, er det nærmeste vi kommer et norsk Swedish House Mafia. Så har de da også blitt gitt ut på SHM-medlemmet Steve Angellos plateselskap. Pluss på oppvarmingsjobber for både Madonna og David Guetta, og du har et prosjekt i sunn fart mot EDM-himmelen.

Slektskapet blir tydelig idet duoen tar plass bak mikseren, og blinkende, fargerike merch-lightsticks deles rundhåndet ut blant publikum.

Dette er likevel ikke noe enkelt pophouse-frieri. Tre kvarter går det før CLMD svinger innom et par av sine hits, deriblant «Black Eyes And Blue», som med samplet popvokal og spisse synthakkorder er langt mer radiovennlige enn resten av materialet.

CLMD stiller nemlig med et sett som er hardt og pumpende, ofte inntil det strenge, og nesten utelukkende fritt for både vokal og synth-tepper.

Men de er flinke til å skape flyt ved å veksle mellom nyanser i intensitet, og låter basert på synthmelodisnutter og partier der den dunkende beaten får regjere. Akkurat når det begynner å føles monotont — for det gjør det nå og da — vrir de seg videre med en ny vending.

Det er ikke det mest utforskende av housemusikk, dette. Oppskriften er klar, og den følges med en puls som ligger på stort sett samme nivå i godt og vel halvannen time. Men det er godt utført, og CLMD viser at de har grep om en sjanger som har et stort publikum, både i Norge og internasjonalt.