Hardt som metall

For første gang arrangeres det en festival som setter norsk metal i høysetet. I løpet av to dager skal tjueto band vise hva de er gode for på Infernofestivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kalde nord fostrer mangt et metalband og mang en metalfan. På tross av popularitet og stort platesalg har norske metalband vært nødt til å besøke utlandet for å få utfolde seg. Folka bak Infernofestivalen ønsker å endre på dette ved å la metal, viking metal, industri metal og black metal slippe til i hjemlandet.

Blant de store trekkplastrene er Borknagar som debuterte i 1995. Den selvtitulert plata slo godt an, og de blei plukka opp av selskapet Century Media. Etter det har tre album sett dagens lys. Borknagars episke metal har trekk fra folkemusikk og flørter med science fiction. Den siste utgivelsen, «Quintessence», befestet posisjonen de har blant Norges ledende metalband.

De erkenorske vikingrockerne i Enslaved ble Spellemannsnominerte for det siste albumet sitt «Mardraum». På merittlisten står seks utgivelser, blant dem «Vikingligr Veldi» og «Frost». Ti år har Enslaved holdt på og de har blant annet rukket å spille inn plate i Grieghallen.

I ruinene av bandet Cadaver har Cadaver Inc. oppstått. På Infernofestivalen slipper de plata Discipline. Også langt ferskere band får vise seg fram, for eksempel Khold fra Oslo og populære Zyklon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer