Hardt som metall

For første gang arrangeres det en festival som setter norsk metal i høysetet. I løpet av to dager skal tjueto band vise hva de er gode for på Infernofestivalen.

Det kalde nord fostrer mangt et metalband og mang en metalfan. På tross av popularitet og stort platesalg har norske metalband vært nødt til å besøke utlandet for å få utfolde seg. Folka bak Infernofestivalen ønsker å endre på dette ved å la metal, viking metal, industri metal og black metal slippe til i hjemlandet.

Blant de store trekkplastrene er Borknagar som debuterte i 1995. Den selvtitulert plata slo godt an, og de blei plukka opp av selskapet Century Media. Etter det har tre album sett dagens lys. Borknagars episke metal har trekk fra folkemusikk og flørter med science fiction. Den siste utgivelsen, «Quintessence», befestet posisjonen de har blant Norges ledende metalband.

De erkenorske vikingrockerne i Enslaved ble Spellemannsnominerte for det siste albumet sitt «Mardraum». På merittlisten står seks utgivelser, blant dem «Vikingligr Veldi» og «Frost». Ti år har Enslaved holdt på og de har blant annet rukket å spille inn plate i Grieghallen.

I ruinene av bandet Cadaver har Cadaver Inc. oppstått. På Infernofestivalen slipper de plata Discipline. Også langt ferskere band får vise seg fram, for eksempel Khold fra Oslo og populære Zyklon.

Det blir stands og motevisning, goth-favoritten Nemi skal etter planen dukke opp og Spacebrain -Future Trash, med René M. Hamel, står for det kunstneriske bidraget.

Fredag spiller Enslaved, Witchery (S), Gehenna, Trail of Tears, Peccatum og Khold på Rockefeller, mens Zyklon, Hades Almighty, Bloodthorn, Crest of Darkness og Audiopain spiller på John Dee.

Lørdag spiller Borknagar, Cadaver Inc, Pain (S), Susperia, M-Eternal og Zeenon på Rockefeller, mens Red Harvest, Farout Fishing, Burning Rubber, Ram-Zet og Tidfall spiller på John Dee.

Mer informasjon får du ved å besøke sidene til Infernofestivalen.