Hardtslående metal-fest i Bergen

Obituary stiller på nettmøte.

(Dagbladet.no): Tidligere i uka drønnet startskuddet for Hole In The Sky i Bergen - en knallhard festival med fokus på ulike former for metal.

Blant headlinerne finner man Obituary, Opeth, Nile, Anathema og norske Enslaved.

- Overgår fjoråret

Årets utgave av festivalen har allerede satt salgsrekord. Fredags- og helgepass er utsolgt, mens det rapporteres om få billetter igjen til de andre konsertene.

Totalt vil det trolig bli solgt nærere 3000 billetter til alle arrangementene på Garage og USF Verftet.

- Hvor stor kan festivalen bli?

- Vi har funnet et format vi trives godt i. Vi er ambisiøse, samtidig som vi mener det er viktig at vi klarer å beholde det intime preget, sier festivalsjef Torgrim Øyre til Dagbladet.no.

Han mener programmet presenterer en god miks mellom etablerte stjerner og dagens premissleverandører.

TILBAKE: Obituary spiller på Hole In The Sky, og stiller på nettmøte på Dagbladet.no.
TILBAKE: Obituary spiller på Hole In The Sky, og stiller på nettmøte på Dagbladet.no. Vis mer

- Vi var spente på om vi klarte å overgå fjorårets program, da Danzig toppet plakaten. Det syns jeg faktisk vi har klart, sier han.

Legendene svarer

Blant de nyere navnene som spiller, mener Øyre at publikum bør låne ørene sine til High On Fire. Bandet fikk Steve Albini til å produsere sitt tredjealbum «Blessed Black Wings», som kom ut tidligere i år. Skiva fikk en femmer i Dagbladet.

- Det er et band er i ferd med å ta av i USA, men som ikke er så veldig kjent utenfor undergrunnskretsen i Europa. Ellers er Sahg et spennende norsk band. De beveger seg i en litt mer 70-talls stoner-tradisjon, og har medlemmer fra blant annet Gorgoroth og Audrey Horne.

Men det mest innflytelsesrike bandet som spiller på festivalen, er utvilsomt Obituary.

- Obituary er blant de helt store pionerene. De var det store flaggskipet for death metal-scenen mot slutten av 80-tallet, og «The End Complete» er en av de mestselgende death metal-skivene noensinne, hevder festivalsjefen.

Bandet hadde et langt opphold fra midten av 90-tallet og fram til i år, men årets comebackskive «Frozen In Time» viser ifølge de fleste kritikerne et band i god, gammel form.

Hvordan liker bandet å turnere igjen, og hva syns de om Hole In The Sky? Har de noen bra turnéhistorier de ønsker å dele med deg?

Husk at du må stille spørsmålene på engelsk!

LOVENDE: Mye tyder på at amerikanske High On Fire er i ferd med å få sitt gjennombrudd, også utenfor USA.