Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hardtslående reklameshow

Med gebiss og hamburger vant reklamebyrået Leo Burnett Gullfisken 2001. Etter programmet måtte Paal Tarjei Aasheim trøste Gunnar Brøntveit på første rad, som fikk en lusing på direkten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Deilig å vinne uten doping, sier gullfiskvinnerne.

Reklamefilmen fra McDonald's med den lille gutten og hans tannløse bestefar er fjorårets beste reklamefilm.

Det mener flertallet av over 100000 innringere som ønsket at Leo Burnett skulle vinne landets mest omtalte reklamekonkurranse.

- Det var så uventet. Vi trodde Byggmakker skulle ta seieren. Men det er så utrolig deilig å vinne konkurransen, sier prosjektleder Bente Kvam til dagbladet.

Knepen seier

- Særlig fordi vi ikke gjorde som mange av de andre konkurrentene, nemlig å sende filmen i reprise mange ganger de siste 14 dagene før finalen. Det er litt doping å bruke den metoden, smiler en strålende glad Bente Kvam.

Det gjorde byrået New Deal med sin Byggmakker-film om den late kontorarbeideren fra februar i fjor. Og de lyktes nesten. For Leo Burnetts seier satt lagt inne.

- Seieren var meget knepen. De vant med hårfin margin, bekrefter TV2 overfor Dagbladet.

- Det er tillatt å bruke en slik metode. Vi valgte å gjøre det annerledes. Det er jeg glad for, men jeg vil ikke ha noen sterke synspunkter på konkurrentene i kveld, sier markedsdirektør Per Christian Huse i McDonald's.

Neseblod

Try Reklamebyrå, med sin slepphendte jordmorvikar for vikarbyrået Adecco, havnet på Gullfiskens tredjeplass.

Gullfisken gikk ellers hardest ut over Gunnar Brøntveit på første rad. Som en direktesendt spøk fikk han en skikkelig lusing av programleder Paal Tarjei Aasheim.

- Det var planlagt at han skulle slå til meg, men han slo nok litt hardere enn på generalprøven, sa Brøntveit og tørket neseblodet. Brøntveit driver til daglig med flammer og stunt.

- Han må tåle såpass, gliste Aasheim før han gikk på fest i Chateau Neufs kjellerlokale Betong. Her feiret Gullfisk-vinnerne med champagne - men uten hamburger.

FIKK TRØST: Paal Tarjei Aasheim trøster Gunnar Brøntveit etter sending. Han skulle gi ham en ørefik på tv. Det endte med neseblod.
UTEN HAMBURGER: Leo Burnetts Janne Brende Lysø og Stian Johansen (foran), Per Christian Huse fra McDonald's (bak f.v.), Annichen Aurdam, Torgeir Vierdal, Bente Kvam og programleder Paal Tarjei Aasheim feiret med champagne, men droppet hamburgeren i natt.
ETNISK: Programleder Paal Tarjei Aasheim gjorde sin etniske versjon av Sweet-låta «Ballroom Blitz» i «Gullfisken».
Hele Norges coronakart