Hardygutt-verstingene

«Mod Squad» er en modernisering av en sekstitalls-tv-serie som er blitt en film som drømmer om å bli en tv-serie igjen. Vi får håpe det ikke går så galt.

Tre verstinger slipper fengsel hvis de samarbeider med politiet som en hemmelig undercover-avdeling. Men i politiet er beslaglagt narkotika blitt stjålet. Gjett hvem som blir mistenkt, gjett hvem som er uskyldige, og gjett hvem som løser saken.

«Mod Squad» er et eksempel på tre bra skuespillere som sliter med et blytungt og uinspirert manus, som legger seg som graut i munnen og et vått teppe over handlingen. Men Omar Epps er så muttkul som det er mulig å være, mens Claire Danes - DiCaprios Julie i «Romeo og Julie» - er dyktig, vakker og villig til å sove med fienden. Mellom de to leverer Giovanni Ribisi komedie som hjernetom rikmannsgutt med gode hensikter og utseendet mot seg.

«Mod Squad» har noe smålekker filming og inneholder mye velplassert musikkpromo, men som actionkomedie lider den av to svakheter: Ikke er den morsom og ikke er den spennende.

Tidsriktig nok har filmen selvsagt sin metaironi på plass. - Dette er akkurat som i en film, lyder en av replikkene - men det er ikke problemet. Problemet er at det er akkurat som i en dårlig film.