KOMMENTARER

Hareide skylder på Civita

Hareide tapte mot Kristin Clemets tenketank

Sier tenketanken overtok den politiske skoleringen av partiet.

Illustrasjon: Finn Graff
Illustrasjon: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har det vært snakket om hvordan Kristin Clemet og Civita beredte grunnen for et nytt borgerlig samarbeid og dagens flertallsregjering gjennom å samle ungdomspolitikere til seminarer og sosiale møter.

Det ble først og fremst sett på som et snedig strategisk grep; en form for sosialisering som brøt ned fordommer mellom yngre generasjoner som lenge hadde knuffet og slåss i den politiske andedammen. Kjennskap og vennskap er uvurderlig når små sentrumspartier er på vippen og må vinnes over igjen og igjen. Civita samlet unge Frp-ere og KrF-ere, Venstre- og Høyre-folk: Det ga merkbare resultater under en rødgrønn flertallsregjering som etterlot Venstre og KrF ute i kulda i åtte år. Når du hører Trine Skei Grande snakke om de åra skjønner du at de var lange, vonde og fylt av bitterhet.

Velgere som lurer på hvordan Venstre og KrF lærte seg å omfavne sin skjebne og gå til sengs med Frp, kan finne noen svar hos Civita. Det har selvsagt handlet om flere krefter. Arbeiderpartiets maktarroganse må også ta en del av skylda.

Selv har Clemet blåst av slike påstander. Det er kanskje smart. Høyre-folk liker å tro de fant det på selv og misliker at Civita får så mye av æren. Men jeg vet ikke hvorfor hun prøver å tone ned at Civita driver med ideologisk påvirkning. Det er jo åpenbart. Hva annet skulle en politisk tenketank ha som mål enn å være en premissleverandør i debatten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer