HAR FLYTTET HJEM: Den norske skuespilleren Natassia Malthe (43) har spilt i 56 filmer og bodde 20 år i Los Angeles. Hun beskriver trakasseringen i filmbyen som ekstrem og systematisk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR FLYTTET HJEM: Den norske skuespilleren Natassia Malthe (43) har spilt i 56 filmer og bodde 20 år i Los Angeles. Hun beskriver trakasseringen i filmbyen som ekstrem og systematisk. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

#metoo

Hårene i nakken til Natassia Malthe reiste seg. Hun nektet. Da kalte Harvey Weinstein henne for «ei utakknemlig fitte»

Et isfjell av maktmisbruk og seksuell trakassering har løsnet fra USA og truffet Norge med et brak. Vil #metoo endre oss?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Oktober 2017: En sterkt preget Natassia Malthe (43) satte seg ned foran blitsregnet fra et tallrikt, internasjonalt pressekorps på hotellet Lotte Palace i New York.

Malthe, støttet av en av USAs fremste menneskerettighetsadvokater, Gloria Allred, beskrev med skjelvende stemme hvordan hun angivelig «frøs til og spilte død» da hun skal ha blitt voldtatt av Hollywoods mektigste mann, filmprodusent Harvey Weinstein, under BAFTA-prisutdelingen i London i februar 2008.

- Jeg ville egentlig bare gjemme meg, men til slutt følte jeg meg feig. Derfor fortalte jeg verden hva jeg har opplevd, sier den hjemvendte norske skuespilleren til Dagbladet.

- Hårene i nakken reiste seg

Kort tid etter det angivelige overfallet, skal Malthe ha fått tilsendt manuset til det som kunne blitt en rolle i musikalen «Nine». Da hun hadde kommet tilbake til Los Angeles, ble det avtalt at en av assistentene til Weinstein skulle ta imot Malthes sangstemmeprøver på et hotellrom, hevder hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn