Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
HAR FLYTTET HJEM: Den norske skuespilleren Natassia Malthe (43) har spilt i 56 filmer og bodde 20 år i Los Angeles. Hun beskriver trakasseringen i filmbyen som ekstrem og systematisk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR FLYTTET HJEM: Den norske skuespilleren Natassia Malthe (43) har spilt i 56 filmer og bodde 20 år i Los Angeles. Hun beskriver trakasseringen i filmbyen som ekstrem og systematisk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Du leser nå Dagbladet Pluss

#metoo

Hårene i nakken til Natassia Malthe reiste seg. Hun nektet. Da kalte Harvey Weinstein henne for «ei utakknemlig fitte»

Et isfjell av maktmisbruk og seksuell trakassering har løsnet fra USA og truffet Norge med et brak. Vil #metoo endre oss?

(Dagbladet): Oktober 2017: En sterkt preget Natassia Malthe (43) satte seg ned foran blitsregnet fra et tallrikt, internasjonalt pressekorps på hotellet Lotte Palace i New York.

Malthe, støttet av en av USAs fremste menneskerettighetsadvokater, Gloria Allred, beskrev med skjelvende stemme hvordan hun angivelig «frøs til og spilte død» da hun skal ha blitt voldtatt av Hollywoods mektigste mann, filmprodusent Harvey Weinstein, under BAFTA-prisutdelingen i London i februar 2008.

- Jeg ville egentlig bare gjemme meg, men til slutt følte jeg meg feig. Derfor fortalte jeg verden hva jeg har opplevd, sier den hjemvendte norske skuespilleren til Dagbladet.

- Hårene i nakken reiste seg

Kort tid etter det angivelige overfallet, skal Malthe ha fått tilsendt manuset til det som kunne blitt en rolle i musikalen «Nine». Da hun hadde kommet tilbake til Los Angeles, ble det avtalt at en av assistentene til Weinstein skulle ta imot Malthes sangstemmeprøver på et hotellrom, hevder hun.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?