Hårete moro

Høstens gledesspreder er her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Trash-, shock- og badtaste-kongen John Waters markerte høydepunktet av sin karriere, både kunstnerisk og kommersielt med «Hairspray» i 1988. Jeg likte den så godt at jeg var skeptisk til musikalversjonen på Broadway. Men det tok ikke mange minuttene før jeg glemte filmen. Ved teppefall var jeg overbevist: musikalen var om mulig bedre enn Waters film.

Nå er filmversjonen av musikalen her. Sirkelen er sluttet. Jeg fryktet det verste, men også denne gang uten grunn.

Pre-Idol

Det er tidlig på sekstitallet i Baltimore, en storby så lite sjarmerende at bare en innfødt kan elske den. Tenåringen Tracy Turnblad gjør som tenåringer flest, hun kjeder livet av seg på skolen og drømmer om å bli berømt. I disse pre-Idoltider, er det tv-programmet «The Corny Collins Show» som teller – i hvert fall for byens hvite ungdommer. Tracy drømmer om å bli en av de faste danserne. Siden hun veier dobbelt så mye som de kjekke ungdommene i showet, blir det med drømmen. På skolen blir hun straffet fordi håret hennes er for stort og må sitte igjen – sammen med en gjeng svarte elever. Tracy lærer seg noen nye «moves», skolens kjekkas Link og selveste Corny Collins legger merke til henne…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer