Anmeldelse: Valerie June - «The Order of Time»

Hårete soul fra ny stjerne

Valerie June er noe helt for seg sjøl! 

STERK OPPFØLGER: Valerie June følger opp gjennombruddsalbumet  «Pushing Against a Stone» (2013) med  «The Order of Time».
STERK OPPFØLGER: Valerie June følger opp gjennombruddsalbumet  «Pushing Against a Stone» (2013) med  «The Order of Time». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Got Soul» avslutter albumet «The Order of Time», og det har denne damen fra Jackson, Tennessee, store doser av - mikset med country, folk, blues, gospel og rock.

Smeltedigel

Brooklyn, New York er hjemme nå for Valerie June (35), men hun har også bodd i Memphis, og er på mange måter et produkt av at byen, med sin nærhet til bluesstaten Mississippi og med Nashville litt lenger nord - er en smeltedigel av blues og country.

Hun har countryballaden inne, men også den pulserende og repetitive bluesen som ble født på bomullsmarkene ikke langt unna. Valerie June har en del felles med Rhiannon Giddens fra bandet Carolina Chocolate Drops, som akkurat nå også er albumaktuell med kritikerroste «Freedom Highway».

Gode kritikker

Valerie ga riktignok ut et par album i begrenset omfang på egen hånd, men «Pushing Against a Stone» (2013) regnes som hennes første ordentlige utgivelse. Hun ble i hvert fall lagt merke til, og albumet fikk gode kritikker - blant annet i Dagbladet.

«The Order of Time» er forhåpentligvis albumet som skal gi det siste løftet og gjøre henne stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer