Hårfin balanse mellom pop og gate

20 år gamle Kaveh har lært av både Madcon og Karpe Diem.

Stjernepotensiale: Grünerløkka-rapperen Kaveh er på god vei mot toppen av den norske hiphop-hierarkiet. Foto: Anton Soggiu
Stjernepotensiale: Grünerløkka-rapperen Kaveh er på god vei mot toppen av den norske hiphop-hierarkiet. Foto: Anton Soggiu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM:   Jakten på den neste norske rapstjernen pågår stadig, men det er først og fremst ét navn som har skilt seg ut helt siden han dukket opp fra intet med singelen «Boblejakka si» i 2010.  

Allerede da gjorde 16 år gamle Kaveh overraskende god figur side om side med den lyriske tungvekteren Pumba, og linjer som «Jeg skal drepe det hele med han feite Arshad» har i ettertid vist seg å bli mer eller mindre selvoppfyllende profetier. I løpet av det seneste året har både Kaveh og hans R&B-syngende kompis Arshad Maimouni nemlig blitt favoritter hos norske fans, kritikere og radiostasjoner.  

En nettdokumentarserie hos NRK P3, og ikke minst alliansen med hiphop-Norges nye powerhouse - Gunnar Greve-oppstartede MER Musikk - var det som skulle til for å ta raphåpet til massene. Samtidig har signeringen også ført til valg som enkelte føler tar litt for mye av asfalten ut av den hardtspyttende Grünerløkka-gutten vi ble kjent med mellom den nevnte debutsingelen og 2012-EP'en «Tiden er din».

MER-utgivelsen «Hjertet kommer først» bød året etter på en atskillig mer radiovennlig artist, som ikke lenge etter fulgte opp med den sterkt Karpe Diem-inspirerte «En av dem». Ikke at sammenligningen med Chirag var noe nytt, og i likhet med de Oslo Spektrum-regjerende forbildene har Kaveh lært seg å å trå stødig mellom sidene som fortsatt deler mye av hiphop-Norge i to.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer