Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hårfin kandidatkamp

Over 2000 søkte. Nå står det bare to igjen. I morgen avgjør Nikita-sjef Inger Ellen Nicolaisen hvem som er den beste kandidaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Tone gikk hele påsken uten lue bare for å bli lysere i luggen. Hele toppledelsen i Nikita er nemlig blondiner, sier Jeanette Bretteville (36) og ler.

-  Sannheten er at jeg har hatt det så travelt etter at jeg kom ut av Kandidat-huset, så jeg har ikke hatt tid til å klippe meg, forteller Tone Nygård(29).

Dagbladet tar ansvar, og reserverer time hos frisøren. I morgen skal vinneren av TVNorge-serien «Kandidaten» kåres. 2000 søkte, 14 kom videre til jobbsøkerrunden som ble vist på tv, og nå står bare to igjen.

To kampklare, og snart ganske så velfriserte, relativt unge damer.

Vinner «Drømmejobben»

-  Inger Ellen er nok ganske lite kjønnsbevist, så det er tilfeldig at det er to damer i finalen. Men det er ikke tilfeldig at det er oss to, sier jentene mens håret sjamponeres og skylles.

Vinneren av «Kandidaten», som opprinnelig er en kopi av amerikanske «The Apprentice», stikker av gårde med en «drømmejobb» innenfor Nikita-konsernet.

Og en årslønn på en million. Men det er ikke bare pengene som frister.-  Det hadde ikke vært like statusgivende å få en million i hånda, og bare det. Det er jobben som er den virkelige premien, forteller Tone under hodebunnsmassasjen.

-  Hvilken jobb er det snakk om?

-  Det kan være så mangt, men vi stoler på at Inger Ellen skreddersyr stillingen. Vi er ganske ulike, og det er ikke sikkert vi passer i samme jobb, forteller Jeanette.

Tone er enig. Til å være selverklært ulike, er de overraskende mye det. Enige. -  Vi har jobbet veldig godt i team gjennom hele serien. Jeanette er den kreative, mens jeg får jobben gjort, sier Tone.

-  Så dere er gode venninner?

-  Ja, her fins ingen tapere, sier de begge, og ler.

Seriøse henvendelser

De kan le med god grunn. For selv om ei av jentene blir en ikke-vinner, har serien fungert som god reklame. Begge har fått jobbtilbud de foreløpig har takket nei til.

-  Det har kommet en del rart, men også seriøse henvendelser. Serien har utvilsomt gjort oss mer interessante på jobbmarkedet.

-  Blir det bartenderjobb som på så mange andre realitystjerner?

-  Nei, denne serien er ikke sånn. Jeg tror ikke engang serien blir hengende ved meg, og at jeg vil bli stemplet som Kandidaten-Tone, forklarer Kandidaten-Tone.

Frisørene har tørket, børstet, og klippet. Håret til de to kandidatene er blitt smurt med en tykk, hvit masse. Blondinenes frisyrer begynner å ta form.

-  Hadde ikke Jeanette vært fin med svart hår, dere? spør Tone.

-  Regner med at du mer enn gjerne spanderer, svarer Jeanette.

-  Akkurat det hadde jeg spandert, sier Tone.

Så ler de begge.

Vinneren kåres på TVNorge i morgen, klokka 21.30.

KAMP I DAMPHETTE: Tone Nygård og Jeanette Bretteville er kandidatene som slåss om drømmejobben og en million kroner. - Vi har jobbet godt i team, helt til nå. Må beste kvinne vinne, sier damene.
DOMMER: Nikita-sjef Inger Ellen Nicolaisen.
Hele Norges coronakart