Hårgelé truer Supermann

Supermanns bakmenn har gått til søksmål på grunn av en ny, grønn hårgelé.

Hårgeleen har nemlig fått navnet Kryptonitt. Og det er jo farlig for Supermann.

Vil Wella svekke Supermann?

DC Comics som står bak den legendariske figuren saksøker Wella.

Firmaet har utviklet nok et nytt stylingprodukt og vil altså markedsføre det under navnet Kryptonitt, ifølge AP.

Onsdag slo DC Comics til med søksmålet i en rettsal i Manhattan. Håpet er å stoppe Wellas krypto-stunt. Selskapet mener nemlig Supermann kan svekkes og lide uopprettelig om Wella får fortsette.

Saksøkerne bad om en ikke angitt erstatningssum fordi de mener geleens navn ødelegger den opprinnelige betydningen av ordet.

Kryptonitt er et stoff fra Supermanns hjemplanet Krypton, og det eneste som kan brukes til å svekke helten med superkreftene.

Ordet «Kryptonite» ble først gang brukt i 1943 i en radioepisode med Supermann. Ordet ble berømt utover 40-tallet, da de ble brukt i en rekke supre sammenhenger.

Supermann kom første gang ut som tegneserie i 1938. Vi kjenner helten best fra spillefilmene der Christopher Reeve spilte helten. Den første filmen kom i 1978.

- En super gelé

Wella vil ikke kommentere søksmålet, opplyser deres talskvinne Leila Meresman. Firmaet hevder at markedsføringen de har kjørt på Kryptonitgeleen bare har hatt positiv effekt på mennesker. Stylingproduktet kom inn i amerikanske butikkhyller i januar. Wella har kun kjørt reklamekampanjer på nettet.

Den lysende grønne geleen inneholder ikke alkohol og gir ifølge produsenten en flott glans som er perfekt for myke, volumiøse frisyrer og piggete, stylet hår.

De sier imidlertid ingenting om hvilken effekt geleen kan ha på Supermann, som helt fint klarer å få en slik frisyre uten Kryptonitt.

Supermann lever

For tida lever Supermann i beste velgående i tegneserieform.

Christopher Reeve spilte inn fire Supermannfilmer mellom 1978 og og 1987.

Clark Kent og Supermann har vi siden sett på skjermen i TV-serien «Lois and Clark». På TV Norge i disse dager går serien «Smallville» der Tom Welling spiller en ung utgave av Kent.

fansiden Fandom kan du finne alt du behøver å vite om Supermann.

<B>DEN FØRSTE UTGAVEN:</B> Supermann kom som tegneserie i 1938. Og dette første nummeret er verdt mange penger.
<B>SMALLVILLE:</B> Nye Clark Kent/Supermann i midten.