Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Harmløs er ikke moroa i Det Norske Teatrets «Herr Marmelade»

Barndom med brodd.

FANTASIVENN: Herr Marmelade (Ola G. Furuseth) lever bare i fantasien til fireåringen Lucy (Sara Khorami) - og etter hvert også i fantasien til hennes fem år gamle venn Larry. Der er han til gjengjeld svært så innflytelsesrik. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
FANTASIVENN: Herr Marmelade (Ola G. Furuseth) lever bare i fantasien til fireåringen Lucy (Sara Khorami) - og etter hvert også i fantasien til hennes fem år gamle venn Larry. Der er han til gjengjeld svært så innflytelsesrik. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret Vis mer

TEATER: «Herr Marmelade» er humor som stadig veksler mellom det lekne og det ubehagelige.

I hovedsak klarer Haidles tekst og Kaadas regi å balansere virkemidlene.

En og annen gang kan en mene at det sporer av, og blir for mye, for smakløst, for voldsomt, for teit. Men det er et poeng: Lucys barndom sporer også av, også den er for mye, for smakløs, for voldsom og for teit.

Dobbel satire

Sara Khorami spiller bråmoden fireåring, Rolf Kristian Larsen suicidal femåring. Begge gjør det med en fascinerende utporsjonert blanding av voksne og barnlige trekk og gester.

Både Lucy og Larry tilhører, hver på sitt vis, dysfunksjonelle familier. Larry har en eldre stebror som banker ham (Amell Basic). Lucy har en mor som stort sett er ute (Ulrikke Hansen Døvigen), en barnevakt som sluntrer unna (Heidi Toini), og to fantasivenner, Herr Marmelade (Ola G. Furuseth) og hans hundsede assistent (Espen Reboli Bjerke).

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?