+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Harmløs er ikke moroa i Det Norske Teatrets «Herr Marmelade»

Barndom med brodd.

FANTASIVENN: Herr Marmelade (Ola G. Furuseth) lever bare i fantasien til fireåringen Lucy (Sara Khorami) - og etter hvert også i fantasien til hennes fem år gamle venn Larry. Der er han til gjengjeld svært så innflytelsesrik. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
FANTASIVENN: Herr Marmelade (Ola G. Furuseth) lever bare i fantasien til fireåringen Lucy (Sara Khorami) - og etter hvert også i fantasien til hennes fem år gamle venn Larry. Der er han til gjengjeld svært så innflytelsesrik. Foto: Dag Jenssen, Det Norske TeatretVis mer

TEATER: «Herr Marmelade» er humor som stadig veksler mellom det lekne og det ubehagelige.

I hovedsak klarer Haidles tekst og Kaadas regi å balansere virkemidlene.

En og annen gang kan en mene at det sporer av, og blir for mye, for smakløst, for voldsomt, for teit. Men det er et poeng: Lucys barndom sporer også av, også den er for mye, for smakløs, for voldsom og for teit.

Dobbel satire

Sara Khorami spiller bråmoden fireåring, Rolf Kristian Larsen suicidal femåring. Begge gjør det med en fascinerende utporsjonert blanding av voksne og barnlige trekk og gester.

Både Lucy og Larry tilhører, hver på sitt vis, dysfunksjonelle familier. Larry har en eldre stebror som banker ham (Amell Basic). Lucy har en mor som stort sett er ute (Ulrikke Hansen Døvigen), en barnevakt som sluntrer unna (Heidi Toini), og to fantasivenner, Herr Marmelade (Ola G. Furuseth) og hans hundsede assistent (Espen Reboli Bjerke).