Harmonisk St. Thomas

St. Thomas som Neil Young jr.

CD: Nå er det på tide at vi slutter å skrive om skandalene knyttet til Thomas Hansen, aka St. Thomas. Han har gitt oss alle inn, publikum, presse og arrangører.

Nå er det musikken det handler om, og den har han aldri gjort bedre.

«St. Young»

Her er hans lenge omtalte USA-innspilte album, og for en samling fantastisk sanger det er blitt. «Hey Harmony» er St. Thomas forkledd som Neil Young. Han legger seg med sin lyse stemme tett opptil Youngs klassiske blanding av country, rock og folk, med nynnende melodier og spisse gitarriff. Han synger til og med med den samme kanadiske engelskuttalen som Young.

St. Thomas har slitt med uro og angst. På «Hey Harmony» har han funnet roen.

Likevel er det en sterk nerve i musikken - en nerve som bare kan ha sitt utspring i en smerte. Ubehag og ubalanse gir ofte bedre kunst, så litt vridd må han tydeligvis fremdeles være.

Vakkert og vindskeivt

Her er det ikke bare sjarmerende sanger og vindskeive melodier som stråler. Det er måten St. Thomas gir låtene liv på som løfter dem. Hans særegne stemme er full av sjel og varme, og gir nærmest tekstene ekstra innhold og låtene dypere mening. St. Thomas fyller sine sanger med sterkt personlig og levende uttrykk.

Musikken er humørfylt, oppløftende og vennligsinnet med enkle, men slagkraftige melodier. Den milde sangstemmen står i kontrast til det rufsete lydbildet, som blander akustiske og elektriske elementer. En behagelig monotoni glir fra låt til låt og gjør at dette albumet gynger seg inn i kroppen med en beroligende effekt.