Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harmonisk

Bluegrass har knapt hatt bedre vekstvilkår enn nå.

CD: Det er blitt utgitt bluegrassplater siden sjangeren fikk sitt navn etter The Blue Grass Boys, backingbandet til sjangerens far Bill Monroe, midt på 40-tallet. Men mange av utgivelsene har nok vært «hemmelige» for folk flest, selv om artister som The Dillards, Alison Krauss og - de siste par åra - Nickel Creek harfått velfortjent oppmerksomhet. Noen husker kanskje også Christiania Fusel & Blaagress med Øystein Sunde og Kari Svendsen, som tok opp arvenher hjemme på slutten av 60-tallet.

Med filmen «O Brother Where Art Thou?» fra 2000 kom en fornyet interesse for den strengebaserte musikken, og i rekken av gode utgivelser kommer her Rhonda Vincents tredje album på kvalitetsmerket Rounder. Hun har samme troverdighet og autoritet i stemmen som den moderne bluegrassdronninga Alison Krauss, som for øvrig gjestesynger på «One Step Ahead Of The Blues». Musikerne er blant de beste på dagens amerikanske bluegrasscene, fra Aubrey Hayne (mandolin) og Bryan Sutton (gitar) til Stuart Duncan (fele), Ronnie Stewart (banjo/fele) og broren Darrin Vincent (akustisk bass).

Avansert picking - strengeplukking - er et varemerke innenfor bluegrassmusikken, de nydelige harmoniene et annet. Og vakrere enn i den sentimentale Webb Pierce-klassikeren «Pathway Of Teardrops» eller i acapella-låten «Fishers Of Men» får du det knapt. Rhonda og Darrin beviser nok en gang at søskenstemmer kler hverandre perfekt.

Eneste minus er at plata bare er snaut 35 minutter lang, det vil si gammeldags vinyl-lengde.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media