Harpe diem

Lykkelige er de som grep sjansen og så Joanna Newsom på Rockefeller i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Publikum måtte pent sitte på stolene som for anledningen var satt ut; på scenen satt en vever dame, som til forskjell fra menneskene i salen hadde et instrument høyt som en fullvoksen mann i hendene. Med seg på scenen hadde Joanna Newsom tre musikere - The YS Street Band (juryen er fortsatt ute på det ordspillet) - på henholdsvis fele, trommer og banjo/tambura (ikke spør, et slags strengeinstrument).

Mellomformat

Dermed ble denne kvelden Joanna Newsom i mellomformat. Ikke like nedstrippet som da hun spilte alene på Garage Oslo for et par år siden; ikke like fullorkestrert som på hennes nyeste album «YS», der Van Dyke Parks står for strykearrangementene. Men for de som har hørt mye på «YS» (og de var det mange av på Rockefeller igår) var den enslige felas hint og vink til platas arrangementer nok til at sistnevnte klang med et sted inne i tilhørerne, uten at de faktisk ble fremført på scenen.

Bandt sammen

De to albumene til Newsom er forskjellige i låtformat og lydbilde, men i løpet av gårdagens konsert, der de fleste låtene fra begge albumene ble framført om hverandre, ble det klart hvor enhetlig Newsoms prosjekt er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer