Hårreisende uryddighet

- Tida er inne for at Trond Giske ser seg i speilet.

GISKE: Tida er inne for at Trond Giske ser seg i speilet, står det i Dagbladets lederartikkel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GISKE: Tida er inne for at Trond Giske ser seg i speilet, står det i Dagbladets lederartikkel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER NESTEN ikke til å tro. Det forelå ingen innstilling på ny toppsjef da styremøtet i det statlige eiendomsselskapet Entra startet.

Da møtet var over, hadde et flertall bestående av en tidligere Ap-topp, en nær bekjent og de ansattes representanter, helt uventetansatt Ap-politikeren Rune Olsø som toppsjef i Entra. Det slutter ikke der. Olsø er en venn av Trond Giske, statsråden som forvalter eierskapet i Entra. Og Olsø fikk en lønn som er tre ganger høyere enn det statsministeren har.

ENTRA ER ET AV landets største eiendomsselskaper og har hånd om et betydelig antall bygninger som brukes av staten og offentlige etater. Porteføljen består av godt over hundre bygg fordelt på mer enn en million kvadratmeter. Eiendomsverdien er anslått til svimlende 23 milliarder kroner.

Det er staten ved Næringsdepartementet som er eier av Entra. Denne kombinasjonen av statlig eierskap, store verdier og politisk styring, tilsier at alle prosesser som gjelder selskapets ledelse og forvaltning, må skje med pinlig nøyaktighet.

DET KAN IKKE være rom for kuppliknende styringsformer. Da Rune Olsø fikk toppjobben, ble en normal ansettelsesprosedyre tilsidesatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer