Harrison går fra Clancy-rolle

Harrison Ford vil ikke gjenta suksessrollen som agent Jack Ryan.

Harrison Ford vil ikke lenger spille Tom Clancy-rollen Jack Ryan i filmatiseringen av «Det absolutte mareritt». Han har allerede tolket Ryan-rollen i Clancy-filmene «Overhengende Fare» og «Patriotenes Spill», men nå må har han trukket seg fra det tredje prosjektet. Produsentene ønsket derfor at Harrison Ford skulle fortsette i rollen som Ryan i «The Sum of All Fears», eller «Det absolutte mareritt», som Tom Clancys roman hetter på norsk. Nå har Ford trukket seg fra hele prosjektet.

Bra bok - dårlig manus

Harrison sa fra seg Ryan-rollen etter å ha lest manuskriptet til filmen. Nå må produsenten jakte på en ny actionhelt, skriver Empire Online. Det er samme produksjonsteam som skal lage «The Sum of All Fears» («Det absolutte mareritt») som i de to forrige filmene.

På tross av at Harrison Ford har rukket å bli 57 år, er han fremdeles en av Hollywoods mest etterraktede actionhelter. Mannen, som ble kjent for en hel verden som den småarrogante Han Solo i «Star Wars IV-VI» og som eventyrlysten arkeolog i «Indiana Jones-filmene», har i de siste årene vendt karrieren sin bort fra action-sjangere mot mer romantiske filmer som «Six Days, Seven Nights» og «Random Hearts». Nå er han aktuell i thrilleren «What Lies Beneath» som har USA-premiere i sommer og norgespremiere i oktober.

HELT: Harrison Ford, her som den amerikanske presidenten i actionfilmen «Air Force One»