Harry Barbie-bryllup

Det er en stund siden sjokkrosa og mintgrønt var midt i blinken. Design-guruene slakter Märtha og Aris bryllupsfarger. Hva syns du?

Hva syns du om Märtha og Aris designprogram? Stygt eller kult, helt ute eller bare litt i forkant? Meningene er mange om designprogrammet til prinsessebryllupet som ble presentert i Trondheim i går.

«Velkommen etter !! Startskuddet for nok en retrobølge er gått for lenge siden. Kommende sommer kommer mange av oss til å ikle oss mintgrønne og cerissrosa kreasjoner. Vi kommer til å spise taco og lasagne som aldri før. Hockysveisen er jo tilbake for lenge siden, og opp til flere er observert i Millet jakke. Nå venter vi bare på at Mæhle og de andre jappene fra 80-talletå starter ny produksjon av Ball gensere og Poco Loco posebukser.», mener Anne Panne.

Andre mener farger og design er «stygt som faen», mens en bvh syns det virker som en blind mann står bak designprogrammet:

«De kan like godt ta den helt ut og kline til med en kombinasjon som Stevie Wonder kunne ha designet. Märtha har tross alt vist trusa si på pressekonferanse og Ari har tatovert en 6'er terning på skuldra så hvorfor ikke?», spør bvh.

Harry eller stilig?


Året var 1985. Bobbysocks hadde akkurat vunnet Grand Prix, og reiste på seiersturne i den rosa Bobbysocks-cabrioleten. Mintgrønt og rosa var kanskje den tøffeste fargekobinasjonen i verden. I ettertid har mye av 80-tallets fargevalg og design blitt forbigått i stillhet og gremmelse. Helt til slottet, 17 år senere, i går presenterte designprogrammet for Märtha Louise og Ari Behns bryllup. Der var det sjokkrosa (eller cerise som kjennerne kaller det) og mintgrønt over en lav sko.

- Dette minner om en østeuropeisk konfekteske, sier den prisbelønte designeren Bruno Oldani til VG. Han mener «harry» er en dekkende beskrivelse, og syns programmet minner om en gammeldags reklametegning.

- Dette ser ekstremt søtt ut. Jeg får dukke- og Barbieassosiasjoner, sier designer Sigurd Weseth.

Men sjefen i Scandinavian Design Group er begeistret for 80-tallslooken.

- Det er så fint, har en veldig personlig stil og så er den veldig kongelig. Jeg kjenner jo ikke prinsesse Märtha Louise og Ari Behn personlig, men har inntrykk av at denne designen passer dem. Det er utrolig sjarmerende og hjertevarmt, sier Anne Gro Gulla til Aftenposten.

Smaken er som kjent som en unevnelig kroppsdel.

Hva syns du om Märtha og Aris designprogram?

UVANT: Brudeparet har valgt utradisjonelle farger til designprogrammet.