STOR INTERESSE: Jo Nesbøs tiende roman med Harry Hole kommer til bokhandlene i juni. Men allerede nå, seks måneder før boka blir tilgjengelig, kan de hardeste fansene forhåndsbestille boka via Bokklubben. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
STOR INTERESSE: Jo Nesbøs tiende roman med Harry Hole kommer til bokhandlene i juni. Men allerede nå, seks måneder før boka blir tilgjengelig, kan de hardeste fansene forhåndsbestille boka via Bokklubben. Foto: Lars EIvind Bones /DagbladetVis mer

«Harry Hole»-boka er et halvt år unna, men kampen om de første eksemplarene er allerede i gang

- Stor pågang.

(Dagbladet): Det ble lenge spekulert over om «Gjenferd» var Nesbøs siste bok om Harry Hole, men i oktober fortalte Nesbø selv at Hole ikke er død, og at det kommer ei ny bok til neste sommer.

Den tiende romanen med Harry Hole kommer til bokhandlene i juni.

Men allerede nå, seks måneder før boka blir tilgjengelig, kan de hardeste fansene forhåndsbestille boka via Bokklubben.

- Vi merker en stor interesse, så dette er vi svært fornøyde med, sier Astrid Rygnestad, markedsdirektør i Bokklubben, til Dagbladet.

2000 bestillinger Selv om de som bestiller ikke får boka i sine hender før utgivelsesdagen, er det allerede 2000 som har forhåndsbestilt et eksemplar.

- Vi åpner for ofte for forhåndsbestilling når det er så spennende boknyheter, men denne pågangen er større enn vi hadde forventet, sier Rygnestad.

Overfor Dagbladet har Nesbø også avslørt tittelen på den nye romanen.

- Boka heter «Politi». Den handler om politifolk, som er funnet drept på gamle åsteder de selv har vært med på å etterforske uoppklarte drap på, for flere år siden, sa Nesbø til Dagbladet i oktober.

- Vil Harry Hole overleve bok nummer ti?

- Det gjenstår å se. For leseren, altså. Boka har vært ferdig i over ett halv år, svarte Nesbø.

USA-suksess Forfatteren har i høst på ny hatt stor suksess i USA.

Den engelske oversettelsen av «Gjenferd» - «The Phantom» - lå i flere uker inne på New York Times' bestselgerliste for hard cover fiction.

Boka kom seg også inn på salgstoppen hos Los Angeles Times i samme kategori, men Nesbø syns det er vanskelig å forklare hvorfor amerikanerne kaster seg over bøkene hans.

- Jeg er ingen ekspert på det, men det går jo an å håpe at det er fordi det er ei allright bok. Den har også fått gode anmeldelser, og det kan hjelpe på, har han sagt til Dagbladet.