Norsk krim

Harry Hole på Tinder

Neste år gir Nesbø ut den ellevte boka om etterforskeren.

AKTUELL: I mars 2017  kommer den ellevte boka om Harry Hole. Denne gangen er det sjekkeappen Tinder som gir morderen mulighet til å slå til. Foto: Scanpix
AKTUELL: I mars 2017  kommer den ellevte boka om Harry Hole. Denne gangen er det sjekkeappen Tinder som gir morderen mulighet til å slå til. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):I mars neste år kommer den ellevte boka om detektiven Harry Hole. Det skriver Aschehoug forlag i en pressemelding.

Den nye boka skal hete Tørst. For forfatteren har det vært en glede å igjen skrive om Harry Hole-karakteren.

– Jeg har bestandig vendt tilbake til Harry Hole, han er min sjelekompis, sier Jo Nesbø i en pressemeldingen.

Han sier videre at Hole har en ganske mørk sjel, og at arbeidet med boka har vært emosjonelt utmattende.

- Men Harry og historien gjør det verdt de søvnløse nettene, sier Nesbø.

Krimsuksess

I den nye boka blir unge kvinner som er aktive Tinder drept i sine hjem. Dermed må Harry Hole finne ut hvilken digitalsjarmør som er på ferde.

I år er det dessuten 20 år siden Nesbø debuterte som forfatter med boka «Flaggermusmannen». I dag regnes han som en av Norges største krimsuksesser, og har vunnet flere priser.

I mars ble dessuten Hollywood-versjonen av suksessromanen «Snømannen» spilt inn i Oslo.

Over 100 filmfolk inntok på St. Hanshaugen i Oslo for å spille inn scener på Schrøder-restaurant som har en viktig rolle i Nesbøs bokunivers.

Norsk eksport

Hollywood-skuespiller Michael Fassbender har rollen som Harry Hole i filmatiseringen og

«Snømannen» fikk tildelt hele 40,5 millioner kroner, som er den største delen av potten som Norsk filminstitutt rår over.

Målet med «Forskrift om insentivordning for film- og serieproduksjoner», som trådte i kraft 1. januar 2016, er å lokke utenlandske filmproduksjoner til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer