Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harry Hole tilbake i Oslo

Store overraskelser i Jo Nesbøs niende roman om den alkoholiserte etterforskeren.

VENDER HJEM:  Jo Nesbøs niende bok om Harry Hole kommer den 9. juni. Da er etterforskeren tilbake i Oslo.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
VENDER HJEM: Jo Nesbøs niende bok om Harry Hole kommer den 9. juni. Da er etterforskeren tilbake i Oslo. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I midten av mars fortalte Dagbladet at Jo Nesbøs niende bok om den alkoholiserte politietterforskeren Harry Hole kommer for salg den 9. juni i år.

Tilbake i Oslo Krimromanen skal hete «Gjenferd», opplyser Aschehoug i sitt blad for mai og juni.

I det niende kapittelet av historien, er Hole tilbake i Oslo etter tre år i Hong Kong. I hovedstaden oppdager han at antall gjenger er sterkt redusert. Det samme er heroinsalget.

I stedet er det kommet et nytt stoff på gata - fiolin - et opiat som gir færre overdosedødsfall, samtdig som det senker terskelen for å bli avhengig.

Millionsalg Nesbø har solgt to millioner bøker i Norge, og er oversatt til 40 språk. Internasjonalt har han solgt over seks millioner bøker.

I «Gjenferd» får Hole møte det antatt drapsmannen, som er en gutt på 18 år, Oleg. Han er sønnen til ekskjæresten Rakel, og har vokst opp med Harry som sin farsfigur.

Da Nesbø var gjest i talkshowet «Skavlan» tidligere i vår, fortalte han at han satt og skrev på sluttscenen rett før han kom inn i tv-studioet.

På spørsmål om hva forfatteren skrev, svarte Nedbø følgende:

- I og med at det er helt på slutten tror jeg ikke at jeg skal fortelle det. Men det var involvert et skytevåpen. Og det foregikk i Oslo, svarer Nesbø.

- Stieg Larsson Engelske anmeldere sammenlikner Nesbø med Stieg Larsson, og magasinet Vanity Fair hyllet tidligere i år nordmannen som avhengighetsskapende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media