Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harry kan senke «Titanic»

Den første Harry Potter-filmen kan bli verdens største kassasuksess. Selv om den er over to og en halv time lang, tror mange at den første Harry Potter-filmen vil bli verdens største kassasuksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmselskapet Warners tror ikke filmen basert på den første boka om Harry Potter vil bli for lang for fansen. 152 minutter er nesten en time lengre enn barnefilmer som «Toy Story» og «Løvenes konge», men kommentatorer mener det kanskje vil tjene filmen.

- Hundre millioner fans har lest disse bøkene og elsket dem, og jeg tror de synes at jo lengre, jo bedre, mener den britiske filmjournalisten Dan Jolin ifølge E!Online.

«Pottermania»

I Storbritannia forventes Pottermania når filmen har premiére 16. november, og halvparten av kinokjeden Odeons saler vil vise filmen.

- Vi har satt av 225 av 599 lerreter til filmen, forteller en talskvinne for Odeon.

Det er fler enn de brukte for «Titanic», verdens største kassasuksess så langt. Men flere filmjournalister tror Harry Potter-filmen kan slå «Titanic» og bli den mest sette filmen i verdenshistorien.

Forlaget bak bøkene om magikerlærlingen tror dessuten på en tilbakevirkende spin-of-effekt: De forventer at en million bøker vil selges i filmens kjølvann.

- Filmen vil gi bøkene en masseappell og introdusere dem for en helt ny leserskare, sier en talsmann for forlaget Bloomsbury til Reuters.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!