Harry-Laila

Cowboy-Laila (62) på plate er som å få sitt harrymareritt tonesatt.

Les alle musikkanmeldelsene

CD: Det er 15 år siden Cowboy-Laila, eller Laila P. Nygjerdet som hun egentlig heter, ga ut sin forrige plate. Men stille har det ikke vært rundt dama, for hun er nesten ukentlig til stede i de mest kulørte ukebladene - ikke minst som god venninne av Sven O. Høiby.

Medieklovn

Hun er - sikkert ufrivillig - blitt en medieklovn i likhet flere andre kjendiser, som dukker opp i de merkelige konstruerte sammenhenger. Derfor sendte hun ut en pressemelding da hun fylte 60 år og fortalte at hun ikke lenger ville være kjendis.

Jeg tviler ikke på Cowboy-Lailas ærlige og oppriktige hensikter i både tekst og tone med «Sigøyner Cowboy». Men det frigjør henne ikke for å blottstille sine manglende musikalske, vokale og kunstneriske evner.

Banal

For denne plata er i alt sitt uvesen så klisjefull og banal at en tur til Strömstad skjærtorsdag i en åpen rosa amerikaner er rene seriøse pilegrimsferden i sammenlikning.

Cowboy-Laila blir en slags mellomting av Heidi Hauge og Sputnik - med sigøynerslagside. Ikke noe negativt med skillingsviser og sigøynersanger og tatercountry. Men skal man ha den slags, så hør heller på «Tater»-Elias Akselsen, hans datter Veronica eller Roy Lønhøiden, som ærlig formidler ekte nerve fra folkedypet.

HUFF DA: Cowboy-Laila gyver løs på skillingsviser og country med inderlig selvsikkerhet, men gruser ettertrykkelig og ender opp med flat fidusmusikk.