- Harry må være sexy, men ikke kjekk

Daniel Day-Lewis og Mikael Persbrandt ønsket som Harry Hole.

HARRY HOLE? Mikael Persbrandt lanseres som en av kandidatene til å spille hovedrollen i en internasjonal filmatisering av Jo Nesbøs «Snømannen».  
Foto Agnete Brun/ Dagbaldet MAGASINET.
HARRY HOLE? Mikael Persbrandt lanseres som en av kandidatene til å spille hovedrollen i en internasjonal filmatisering av Jo Nesbøs «Snømannen». Foto Agnete Brun/ Dagbaldet MAGASINET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I går ble det kjent at Jo Nesbø har solgt filmrettighetene til «Snømannen» til det britiske storselskapet Working Title, kjent for filmer som «Fargo», «Notting Hill» og «Love Actually».

Dermed er det slutt på hans årelange motstand mot å gjøre Harry Hole til en filmfigur. Han sier til Dagbladet at han har takket nei til flere tilbud fra norske og utenlandske interessenter.

- Men nå ser jeg slutten på Harry Hole-universet, og i tillegg gikk selskapet med på en god del krav jeg har stilt for å i det hele tatt gå med på en filmatisering, sier Nesbø til Dagbladet.

Han vil ikke gå i detalj på hva kravene innebærer.

- Men det sikrer oss for eksempel mulighet til å stoppe prosjektet underveis, dersom vi føler at det blir feil. Det er en uvanlig avtale, sier Nesbø.

En dag for musserende «Oss» er Jo Nesbø og hans agent Niclas Salomonsson, som skal være executive produsenter for filmen. Nesbø understreker at det langt fram til en eventuell filmatisering.

- Dette er ikke en dag for sjampanje, men for litt dau musserende, sier han og humrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer