SKYHØYE PRISER: Teaterbilletter til «Harry Potter og det forbannede barnet» selges til så mye som 20 000 norske kroner på gjensalgssider. Nå advarer produksjonen om å kjøpe disse billettene, ettersom de ikke garanterer at du kommer inn. Foto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS / TO GO, NTB scanpix
SKYHØYE PRISER: Teaterbilletter til «Harry Potter og det forbannede barnet» selges til så mye som 20 000 norske kroner på gjensalgssider. Nå advarer produksjonen om å kjøpe disse billettene, ettersom de ikke garanterer at du kommer inn. Foto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS / TO GO, NTB scanpixVis mer

Harry Potter-billetter selges for titusener, men kan nekte deg inngang

Det etterlengtede Harry Potter-skuespillet er nå i gang.

(Dagbladet): I går hadde det etterlengtede skuespillet «Harry Potter og det forbannede barnet» premiere i West End i London på Palace Theater. Nylig ble bildene av alle skuespillerne offentliggjort, til fans begeistring.

Historien er en fortsettelse på J.K. Rowlings bøker om den unge trollmannsgutten, som i forestillingen er blitt en voksen mann med kone og barn. Det er ingen tvil om at flere ønsker å få med seg forestillingen, som er delt i to deler.

Den er imidlertid utsolgt fram til mai 2017. På det første døgnet ble over 175 000 billetter revet bort, ifølge Daily Mail.

Mange av disse ligger nå ute til salg igjen, på uoffisielle sider. Det til svimlende priser.

Kan nekte inngang Én billett kan koste deg så mye som over 20 000 norske kroner. Det er derimot ikke garantert at du slipper inn dersom du kjøper en slik billett.

Det er britiske Express som skriver at det å punge ut for en billett på en tredjepartsside kan være en dum idé.

Avisa har pratet med en talsperson for forestillingen, som går hardt ut mot videresolgte billetter.

- Vær oppmerksom på at vi kan nekte inngang til kunder som har kjøpt billetter på slike nettsider. Billetter kjøpt gjennom våre offisielle plattformer må ikke bli solgt videre på nettet, i aviser eller noe sted, forklarer talspersonen til avisa.

Videre forklarer de at alle billetter som oppdages på slike sider vil bli ugyldiggjort, som da gjør det helt umulig å komme inn på teaterforestillingene.

En av nettsidene som selger billetter, Viagogo, sier derimot til avisa at de ikke forstår seg på problemet, ettersom det er lovlig å videreselge billetter i Storbritannia.

Mye blest Det var i oktober i fjor at teaterstykket som skulle videreføre historien om Harry Potter ble annonsert. Siden har det vært mye forvirring og oppmerksomhet rundt det som trolig skulle bli trollmannsfansens våte drøm.

I desember offentliggjorde Palace Theatre at Hermine skulle spilles av en mørkhudet skuespiller. Det fikk flere til å se rødt. J.K. Rowling var på sin side tidlig ute med å forsvare valget.

«Offisiell kunnskap: Brune øyne, krøller og et skarpt hode. Hvit hud ble aldri spesifisert. Rowling elsker mørkhudede Hermine», skrev forfatteren selv på Twitter.

Nylig kalte hun også kritikerne for en gjeng rasister.

I februar kom nyheten om at utgiveren Little Brown vil gi ut «Harry Potter og det forbannede barnet» i bokform.

Boka skal lanseres 31. juli - dagen både forfatter J.K. Rowling og Harry Potter har bursdag. Utgivelsen kommer overraskende, og blir sett på som en gave til svorne Harry Potter-fans verden over.

Det er derimot ikke en roman det er snakk om. Boka som gis ut er manuset til teaterstykket, og kan derfor ikke leses som de foregående bøkene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram