HISTORIEN FORTSETTER: I «Harry Potter and the Cursed Child» møter vi trollmannen 19 år etter siste bok forlot ham. Nå er Potter trebarnsfar og byråkrat.  Foto/Copyright: Warner Bros./Sandrew Metronome
HISTORIEN FORTSETTER: I «Harry Potter and the Cursed Child» møter vi trollmannen 19 år etter siste bok forlot ham. Nå er Potter trebarnsfar og byråkrat. Foto/Copyright: Warner Bros./Sandrew Metronome Vis mer

Harry Potter er blitt sliten trebarnsfar og byråkrat

Offisielt teaterstykke fortsetter historien om Harry Potter der siste bok slapp tråden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Historien om Harry Potter fortsetter - på teaterscenen, med to offisielle teaterforestillinger på trappene. 

«Harry Potter and the Cursed Child» settes opp på West End i London i mai 2016, som den første av to oppsetninger som skal fortsette historien om den svaksynte trollmannen med de store talentene.

Forfatter J.K. Rowling har selv bifalt det nye teaterstykket, og vært på den skapende siden av oppsetninga.

Stykket plukker opp tråden der Rowlings siste roman om Potter slipper den, men handlinga er flyttet 19 år etter «Harry Potter and the Deathly Hallows». I stykket følger vi Harry Potters sønn Albus på Galtvort og Harrys egen jobb i Magidepartementet. 

Overarbeidet Potter Potter er nå blitt byråkrat og sliten trebarnsfar.

- Det er trygt å si at vi fortsetter historien om Harry Potter der epilogen i siste bok forlot den, sier produsent Sonia Friedman til Daily Mail.

En offisiell synopsis av de to nye teaterstykkene viser at midtlivskrisa nå kommer krypende også for Harry Potter:

«Det har alltid vært vanskelig å være Harry Potter, og det er ikke stort enklere nå som han er en overarbeidet ansatt i Magidepartementet, ektemann og far til tre skolebarn».  

Far og sønn Potters yngste sønn Albus skal følge i pappas fotspor men i teaterstykket skal ansvaret ved å være selveste Harry Potters sønn veie tungt på Albus' skuldre.

«Mens Harry sliter med en fortid som ikke vil forbli i fortiden, strever hans yngste sønn Albus med tyngden av en familiearv han aldri har ønsket å ta del i», heter det videre i stykkets synopsis. 

De første billettene til skuespillet legges ut for salg onsdag 28. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer