- Harry Potter er ond

Bøkene om Harry Potter har ført til kontrovers i flere kristne miljøer verden rundt. Nå sprer meningene seg til Dagbladets eget Harry Potter-forum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg stiller meg sterkt kritisk til innholdet i disse Harry Potter-bøkene. Bør barn utsettes for slikt uten oppsyn fra foreldre, foresatte eller lokale kristne foregangspersoner?, spør en av debattantene i Harry Potter-debatten.

Hun får støtte av en annen Potter-kritiker. Han mener at Harry Potter er ond, og at bøkene er «et ledd i en verdensomspennende plan for å lure våre barn bort fra Gud og over til sekulær satanisme og okkultisme.»

Ondt på nettet

- Vi prøver ikke å forby eller sensurere Harry Potter-bøker. Vårt mål er å besvare spørsmål fra bekymrede foreldre og hjelpe dem å forstå hva som truer deres barns tro fra et bibelsk perspektiv, skriver Berit Kjos på nettstedet crossroad.to. Det dreier seg nettopp om Harry Potter og okkultisme.

- To britiske rapporter viser at populære former for okkult underholdning har ført til en raskt voksende interesse for trolldom blant barn, skriver Kjos.

Måtte slutte med trolldomspass

Dagbladet har tidligere skrevet om et bibliotek i Jacksonville i Florida som ifjor måtte slutte å utstede et Harry Potter-pass til leseglade barn. Årsak: Foreldrene trodde barna ble utsatt for trolldom.

- Skal de gi barna trolldomspass, bør de også dele ut rettferdighetspass for å promovere Bibelen, sa seksbarnsfaren John Miesburg til New York Times.

I den tyske byen Schramberg kastet i vinter kristne ungdommer Harry Potter-bøkene på bålet. De mente bøkene bidro til oppblomstringen av okkulte grupper i landet. Og i Münsingen er bøkene fjernet fra bibliotekene fordi konservative kirkerådsmedlemmer frykter framvekst av okkultisme på grunnlag av bøkenes trolldom.

Tyskland og USA er ikke alene om Potter-skepsisen. Også i trollmannlærlingens hjemland England vokser angsten for djevelsk påvirkning. En grunnskole skal der ha forbudt bøkene fordi de ikke stemmer overens med Bibelens ord.

Synes du innholdet i Harry Potter-bøkene strider mot Bibelen? Delta i Harry Potter-forumet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer