AKTIV TWITRER: Den politiske aktivisten og forfatteren J.K. Rowling er aktiv på Twitter, og bruker ofte mikrobloggtjenesten for å uttrykke sine sarkastiske meninger. Foto: NTB Scanpix.
AKTIV TWITRER: Den politiske aktivisten og forfatteren J.K. Rowling er aktiv på Twitter, og bruker ofte mikrobloggtjenesten for å uttrykke sine sarkastiske meninger. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

«Harry Potter»-forfatter hånes av kollega: - Skulle ønske hun var Kim Kardashian

Får passet påskrevet.

(Dagbladet): Britiske Joanne Rowling (51) er kjent over hele verden for sin gode penn og sine suksessrike romaner. Likevel er det ikke bare mellom permene «Harry Potter»-forfatteren får uttrykt seg.

Rowling har etter hvert blitt en stor Twitter-kjendis, og står per dags dato oppført med hele 10,3 millioner følgere på det sosiale mediet.

Her skriver 51-åringen sine personlige meninger om alt fra Brexit til Donald Trump, og er særlig kjent for sine til tider kvasse og sarkastiske ytringer.

Briten er heller ikke ukjent med å promotere seg selv på mikrobloggtjenesten.

- For opptatt av sitt eget ego

De hyppige statusoppdateringene faller imidlertid ikke i god jord hos alle.

I et ferskt intervju med Daily Mail uttrykker blant andre den britiske forfatteren Joanna Trollope sin frustrasjon over bruken av Twitter blant forfattere.

- Jeg gjør ingenting på sosiale medier, og det er med vilje. Jeg ser at mange andre forfattere er veldig opptatt av det, men det gjelder ikke meg, sier Trollope til den britiske avisa.

73-åringen sier at hennes oppfatning er at hun får sagt det hun vil gjennom bøkene sine, så får det være med det. Trollope står bak en rekke romaner, blant annet «A Spanish Lover», «Brother and Sister» og «Marrying the mistress».

Et umettelig behov

- Noen forfattere, som for eksempel J.K. Rowling, har det umettelige behovet for å hele tiden være til stede blant fansen. Jeg mener at hun er for opptatt av sitt eget ego, sier Trollope og utdyper:

- Hun lager en stor masse med millioner av følgere og twitrer flere ganger om dagen, som om hun skulle ønske at hun var Cheryl Cole eller Kim Kardashian. Det er latterlig.

Selv hevder Trollope at hun ikke har noen interesse for folk hun uansett aldri vil møte, og innrømmer at hun kanskje er litt gammeldags.

Twitter-krangel

Det er imidlertid ikke bare fra Trollope at Rowling har fått tyn for sin Twitter-bruk.

Det ble spesielt bråk da hun i februar i år havnet i en heftig krangel med Piers Morgan. En konflikt som oppsto da hun skrev på Twitter at det var like tilfredsstillende som hun trodde å få se Piers Morgan bli bedt om å dra til helvete.

Heller ikke forfatterens sarkastiske svar til en orgasmeartikkel skrevet av New York Times, ble særlig godt mottatt:

I artikkelen hevdet forskerne at orgasmen tidligere var nødvendig for å gi kvinnelige pattedyr eggløsning, men at denne funksjonen seinere forsvant. Orgasmen har derimot blitt igjen, uten at den lenger er biologisk betinget. Rowling, som er mor til tre barn, mente derimot at funksjonen var åpenbar. På Twitter skrev hun følgende:

- Ja, forventningen om å presse et objekt på åtte pund ut av vaginaen din bør være mer enn nok motivasjon til å ha sex, skrev forfatteren sarkastisk på Twitter-kontoen sin den gangen.