Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

J.K. Rowling

Harry Potter-forfatter hinter med bilde på Twitter

Ifølge J.K. Rowling har hennes nye forsidebilde på Twitter en sammenheng med hennes framtidige bokprosjekter. 

HINTER: Ifløge J.K Rowling gir Harmen Steenwycks maleri 'Still Life: An Allegory of the Vanities of Human Life', en oppsummering av hennes kommende bokprosjekt. Skjermdump: Twitter. 
HINTER: Ifløge J.K Rowling gir Harmen Steenwycks maleri 'Still Life: An Allegory of the Vanities of Human Life', en oppsummering av hennes kommende bokprosjekt. Skjermdump: Twitter.  Vis mer

(Dagbladet): I slutten av desember i fjor opplyste forfatteren på Twitter at hun jobber med en ny roman under pseudonymet Robert Galbraith. Det melder Huffington Post. I tillegg avslørte forfatteren at hun også vil slippe to nye verk. Ett som blir skrevet under pseudonymet og ett som blir skrevet under eget navn.

I august i fjor ble det kjent at den populære forfatteren lanserer ytterligere tre bøker om Harry Potter.

Den populære forfatteren er ikke ukjent med å promotere seg på mikrobloggtjenesten. For noen dager siden hintet hun med et maleri fra 1600-tallet på Twitter.

Symbol for døden

I tillegg til et bilde av Harmen Steenwycks maleri, 'Still Life: An Allegory of the Vanities of Human Life', som er malt rundt 1640, twitret forfatteren at bildet ga en oppsummering av bokprosjektene hun jobber med, noe som kan tyde på at maleriet hinter om innholdet i de nye bøkene.

I maleriet er det blant annet avbildet et japansk sverd og et sjøskjell. Ifølge The National Gallery i London symboliserer disse samlerobjektene velstand. Bøkene i bildet symboliserer kunnskap, mens fløyten symboliserer sansenes velbehag. Lampen symboliserer det skjøre mennesket og sist, men ikke minst, er bildet dominert av symbolet for døden: hodeskallen.

Hint om homofil Humlesnurr

I Harry Potter-spin-off-filmen, «Fabeldyr og hvor de er å finne», som hadde norgespremiere i november, handler det om Salamander Fisles (Newt Scamander) som reiser for å oppdage fantastiske fabeldyr.

Filmatiseringen omtales som en «utvidelse» av Harry Potters trolldomsverden. Handlingen er satt til 70 år før leserne møter Harry Potter for første gang.

Under en pressekonferanse i New York i forbindelse med filmen hintet forfatteren om at vi i «Fabeldyr»-film nummer to kan komme til å møte på en yngre Humlesnurr. Ifølge forfatteren kan hans seksuelle legning komme til å bli et tema.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling