«Harry Potter»-forfatteren ble avvist etter millionsuksessen. Nå inspirerer hun fansen

Viser fans på Twitter at det kan lønne seg å stå på.

SUKSESSHISTORIE: Joanne Rowling, eller J. K. Rowling, ga i 1997 ut den første boka i serien om Harry Potter. Siden har hun blitt en av verdens mestselgende forfattere. Det har derimot ikke alltid vært lett for Rowling. I går delte hun gamle avvisningsbrev på Twitter, for å motivere unge forfattere. Foto:  Dan Hallman/Invision/AP, NTB Scanpix
SUKSESSHISTORIE: Joanne Rowling, eller J. K. Rowling, ga i 1997 ut den første boka i serien om Harry Potter. Siden har hun blitt en av verdens mestselgende forfattere. Det har derimot ikke alltid vært lett for Rowling. I går delte hun gamle avvisningsbrev på Twitter, for å motivere unge forfattere. Foto: Dan Hallman/Invision/AP, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Joanne Rowling, bedre kjent av verden som J. K. Rowling, skrev seg inn i historien da «Harry Potter og de vises sten» kom på markedet i 1997.

Siden har stjerna fulgt på med flere bestselgere i serien om den unge trollmannsgutten, men hun har også gitt ut urelaterte verk.

I 2013 ga hun ut boka «The Cuckoo's Calling», under pseudonymet Robert Galbraith. Til tross for å allerede ha en bibliografi på flere bøker bak seg, ble denne boka avvist av flere forlag.

I går valgte Rowling å dele noen av avisningsbrevene med fans på Twitter.

- Skulle ikke gi opp Over sju millioner mennesker over hele verden følger Rowlings Twitter-konto. Der stiller de stadig spørsmål til forfatteren, ofte vedrørende Harry Potter. 

Det er kjent at bøkene om trollmansverdenen først ble avvist en rekke ganger.

En fan spurte om å få se noen av avvisningsbrevene fra forlagene som hadde takket nei bokserien som solgte over 400 millioner eksemplarer, ifølge The Guardian. 

I stedet viste hun fram pseudonymet Galbraiths avvisninger. Det til stor interesse fra fansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer