Harry Potter-forfatteren i «homokrangel» på Twitter

- Unnskyld meg for at jeg ikke aksepterer den avvikende livsstilen.

 I TWITTERKRANGEL:  J.K Rowling ga et sarkastisk svar til en fan på Twitter, som ikke lenger var fan av Harry Potter fordi en av karakterene er avslørt som homofil. Foto: NTB Scanpix
I TWITTERKRANGEL: J.K Rowling ga et sarkastisk svar til en fan på Twitter, som ikke lenger var fan av Harry Potter fordi en av karakterene er avslørt som homofil. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Forfatteren J. K Rowling, som står bak de kjente «Harry Potter»-bøkene, bestemte seg for å svare en «tidligere fan» som skrev til henne på Twitter søndag.

- Jeg sluttet å være fan da du avslørte at Humlesnurr er homo, skrev Twitter-brukeren «@halfelven55ff» til Rowling.

Det var i 2007 at J.K Rowling fortalte sine lesere at karakteren Humlesnurr fra «Harry Potter»-bøkene er homofil.

Sarkastisk svar I en sarkastisk kommentar svarte hun tilbake på Twitter med følgende beskjed:

- Jeg tror du bør følge Brian Souter i stedet. Han er litt mer din type menneske.

Hun har senere valgt å slette nettopp denne meldingen, men en rekke britiske medier har plukket den opp, deriblant The Independant.

Brian Souter er en skotsk forretningsmann som har donert penger til en kampanje som har til hensikt å hindre et lovforslag fra den skotske regjeringen om at lokale autoriteter og skoler med vilje skal promotere aksept av homoseksualitet, skriver The Independent.

Etter at Rowling skrev denne kommentaren fikk «@halfelven55ff» en rekke sinte twitrere på nakken, men vedkommende så likevel ikke ut til å angre på sin oppinnelige melding.

Står på sitt - Jeg skrev en kommentar om JKR + hennes homofile trollmann, og Twitter-kontoen min eksploderte. UNNSKYLD MEG for at jeg IKKE aksepterer den avvikende livsstilen, skrev brukeren ifølge Independent.

Vedkommende har nå valgt å slette hele sin Twitter-konto. Rowling takker imidlertid for støtten på sin konto. 

- Jeg vil takke alle som sender meg flotte meldinger. Vær ikke bekymret for meg - som Humlesnurr ville sagt, skriver hun.