Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harry Potter-forfatterens stol solgt for 3,3 millioner

Den beskjedne stolen J.K. Rowling satt på da hun skrev de to første Harry Potter-bøkene er solgt for 394.000 dollar på en auksjon i New York.

KOSTBAR: Stolen J.K. Rowling brukte da hun skrev de to første Harry Potter-bøkene, og som hun seinere dekorerte, er solgt for millioner på auksjon i New York. Foto: AFP PHOTO / William EDWARDS
KOSTBAR: Stolen J.K. Rowling brukte da hun skrev de to første Harry Potter-bøkene, og som hun seinere dekorerte, er solgt for millioner på auksjon i New York. Foto: AFP PHOTO / William EDWARDS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stolen sto i Rowlings hjem i Edinburgh, og hun brukte den da hun skrev bøkene «Harry Potter og de vises stein» og «Harry Potter og mysteriekammeret».

Budet tilsvarer 3,3 millioner kroner og kom fra en anonym samler, opplyser Heritage Auctions. Selgeren, Gerald Gray fra Worsley i England, sier salgsprisen var langt over hva han forventet.

- Jeg har tenkt å donere 10 prosent av pengene til J.K. Rowlings veldedighetsstiftelse Lumos, avslører forretningsmannen Gray.

Han kjøpte stolen på en eBay-auksjon i 2009 for 29.000 dollar. Fra før hadde stolen blitt solgt for 21.000 dollar da Rowling selv auksjonerte den bort i 2002.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram