Harry Potter, har du stor penis?

Se norske Stian stille spørsmål om den unge trollmannens «tryllestav»-størrelse.

NORSKE STIAN I HARRY POTTER:  Stian Hafstad har klippet seg selv inn i Harry Potter-filmene Foto: PistolShrimps
NORSKE STIAN I HARRY POTTER: Stian Hafstad har klippet seg selv inn i Harry Potter-filmene Foto: PistolShrimpsVis mer

(Dagbladet): - Does Harry Potter have a large penis?

Det spør norske Stian Hafstad (25) Hermine og Harry Potter om i filmen «Harry Potter and the magic of Puberty».

Hafstad og kameraten Christer Larsen (22) opprettet for to år siden kanalen PistolShrimps på YouTube. Siden den gang har de to guttene, som møttes på Film og tv-produksjonstudiet ved Universitetet i Bergen, laget 40 videosnutter.

Harry Potter-parodier Alle er parodier, og lagt ut på internett. Åtte er av Harry Potter-filmene, hvor Hafstad og Larsen er en del av det magiske universet.

De har brukt blått lerret og filmet seg selv, for så å klippe seg inn i Harry Potter-filmene.

- Det er veldig gøy å sette seg selv inn i en annen sammenheng, spesielt å plutselig være i Galtvort. Det er morsomere å bli en del av Harry Potter-universet enn en vanlig komedie, sier Larsen til Dagbladet.

Larsen og Hafstad har kopiert det originale Harry Potter-materialet fra DVD, og laget parodier av «Harry Potter og mysteriekammerat», «Harry Potter og Føniksordnen», og «Harry Potter og Halvblodsprinsen». Resultatet er blant annet blitt «Harry Potter and the Outcasts of Hogwarts» , «Harry Potter and Hermione's Stalker» og «Brokeback Hogwarts».

- Vi alle vet hvorfor vi er her. Vi må få vite om ryktene er sanne. Har Harry Potter en stor penis, spør Stian Hafstad i «Harry Potter and the magic of Puberty».
- Ja, svarer Hermine.
- Jeg har sett den, tilføyer hun.
- Det høres fantastisk ut når du sier det på den måten, sier Harry nølende.
- Jeg er bare ærlig, sier Hermine.
- Er det sant at Ron har en liten penis, spør Christer Larsen.

Klippet ble lagt ut i desember i fjor, og blitt sett av over en halv million mennesker. Det kan du se her.

Drikker Hansa med Harry I går la guttene ut et nytt klipp, «Hogwarts Hangover», hvor de to studiekompisene har klippet seg inn og laget fyllefest. Der skåler de med Hansa-øl, og det går så hardt for seg at Ron tar overdose.

- Siden februar har vi lagt ut en ny video hver torsdag. Hangover-videoen er blitt sett av over 28 000 på et døgn, det er veldig bra, sier Larsen til Dagbladet.

Begge er fascinert av Harry Potter, og hadde samme idé før de ble kjent med hverandre.

- Ideen om å klippe seg inn i Harry Potter-filmene hadde vi uavhengig av hverandre. Jeg hadde allerede kjøpt to Potter-kapper før vi ble kjent. Vi begynte å snakke om det, også måtte vi bare gjøre det, sier Larsen.

Sett av 11 millioner I vår fikk kanalen PistolShimps en million visninger. Derfra til i dag har det tatt av.

- I sommer laget vi en parodi på «Ringenes Herre» under fotball-vm, med Gandalf og vuvuzelaer. «Gandalf Goes to the World Cup» ble raskt sett av fire millioner, og ble vist på tv blant annet i Frankrike, Spania og Romania, forteller Larsen.

- Etter det har 11 millioner sett videosnuttene våre. 2 millioner av de er Harry Potter-parodiene, sier Larsen.

Selv er han mest fornøyd med «Harry Potter and Hermione's Stalker», hvor han selv spiller den forelskede personen som følger etter Hermine i skogen.

Hafstad går i dag på filmskole i New York, mens Larsen fortsatt studerer ved Universitetet i Bergen.

Klikk deg inn på PistolShrimps sin fanside på Facebook her.

Homseparodi fjernet fra YouTube 
Den aller første videoen studiekompisene la ut var «Boobie & Kittens», som alene er sett av over en million personer.

- Det som er mest populært på Internett er pupper og kattunger. Derfor laget vi en video med 40 bilder av pupper, så 40 bilder av katter, og til slutt 40 bilder av kattunger i kløfta, forteller Larsen.

LAGER PARODI:  Christer Larsen (til venstre) og Stian Hafstad blir filmet mot blått lerret. Siden klipper de seg inn i originalt Harry Potter-materiale, og lager parodi på filmene. Foto: PistolShrips
LAGER PARODI: Christer Larsen (til venstre) og Stian Hafstad blir filmet mot blått lerret. Siden klipper de seg inn i originalt Harry Potter-materiale, og lager parodi på filmene. Foto: PistolShrips Vis mer

Han har spesialisert seg på regi i sin bachelorgrad, og ønsker å etter hvert kunne leve av å jobbe med film.

Det er blitt både rockeband og homoerotikk med Harry Potter, og «Brokeback Hogwarts», som er en parodi av både Harry Potter og «Brokeback Mountain», ble fjernet fra YouTube.

- Vi fikk en advarsel også ble den fjernet. Det ser ut som Harry Potter blir sugd, og det ble for mye for YouTube, sier Larsen.

• Her finner du PistolShrimps sin nettside.

  Ikke redd WarnerBros. Selv om videoene er sett av mange millioner mennesker, har ikke guttene tjent noe på sin filmkompetanse og -kreativitet ennå. WarnerBros. sitter på rettighetene til filmen, og de kan derfor ikke innkassere noe på andres materiale.

Likevel mener de å ha rett til å bruke Harry Potter-klippene i egne parodier.

- Vi forholder oss til Fear Use, som er noe tilsvarende sitatretten i Norge. Vi får lov til å bruke materialet, så lenge vi bruker det i parodisammenheng.

Larsen og Hafstad har hatt tilgang til blått lerret gjennom studiene ved Universitetet i Bergen, og brukt rundt en dag på innspillingen av hver snutt. Klippingen bruker de cirka ei uke på.

Kameratene har fått flere henvendelser om å lage musikkvideoer.

I kveld har den nest siste Harry Potter-filmen premiere, og Larsen ser for seg at de etter hvert kommer til å lage en parodi av den.

Les også:

• Dagbladet møtte Daniel Radcliffe i England: Oppvokst på lerretet

• Dagbladets anmeldelse av «Harry Potter og Dødstalismanene - del 1».

• Les også Utelukker ikke ny Harry Potter-bok.

• Les Harry Potter-skuespiller Evanna Lynch sendte fanbrev til Rowling før hun ble en del av filmene.

SPILLER INN:  Har spiller Christer Larsen og Stian Hafstad inn en av sine Harry Potter-parodier. Foto: PistolShrimp
SPILLER INN: Har spiller Christer Larsen og Stian Hafstad inn en av sine Harry Potter-parodier. Foto: PistolShrimp Vis mer