- Harry Potter har ødelagt barnelitteraturen

Alle forsøker å kopiere, mener litteraturprofessor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den massive suksessen med JK Rowlings «Harry Potter»-serie, har skapt vansker for resten av bokbransjen. Nå forsøker andre forfattere å kopiere suksessen, noe som kan skape dårligere barne- og ungdomslitteratur, sier litteraturprofessor Antonio Faeti til Vårt Land.

Under barnebokmessa i Bologna kommer litteraturprofessoren, som leder juryen som deler ut priser under arrangementet, med et hjertesukk overfor avisa.

- Nå sitter det forfattere over hele verden og prøver for harde livet å skrive noe som ligner på Harry Potter. Jeg har studert barnelitteratur i 50 år, og noe slikt har aldri hendt før. Vi vet ennå ikke hvilke konsekvenser dette vil få på lengre sikt, sier Faeti.

Faeti underviser for tiden i litteratur ved universitetet i Bologna. Han mener at barne- og ungdomsbøker som gis ut er blitt alt for like.

- Det er et problem at mengden bøker som kommer ut er så stor, og vi har ikke tilstrekkelig med kompetente kritikere til å bedømme det som utgis, og veilede lesere i forhold til hva som er godt og hva som er dårlig, sier Faeti til Vårt Land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer