Harry Potter og fangen fra Azkaban

Vellykket regiskifte i tredje film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Alle gode ting er tre: «Fangen fra Azkaban» er den beste i Harry Potter-serien så langt.

Harry Potter er blitt eldre. Det forstår du allerede i anslaget, som viser en langt tøffere Harry som ikke lenger finner seg i å bli hundset og tyrannisert. Så når vulgære og slemme tante Maggen påstår at Harrys far var alkis, forvandler han henne like godt til en menneskelig ballong -  og han har ikke engang dårlig samvittighet etterpå! Et magisk øyeblikk hvor fristelsen til å rope «Hurra for Harry!» er overveldende.

Chris Columbus har overlatt registolen til meksikanske Alfonso Cuarón, som synes mer interessert i hovedpersonenes indre liv enn deres trolldomsevner. Det føles riktig, siden Harry & co. ikke lenger er barn, men ungdommer. De unge skuespillerne er også blitt betraktelig bedre. Ansvaret hviler ikke lenger i den grad på skuldrene til de britiske skuespillerveteranene som bekler alle voksenrollene.

Sommerferien er like om hjørnet, men et nytt skoleår på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom anbefales likevel.

Utdrag av anmeldelsen som sto i Dagbladet 7. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer