Harry Potter-premiére i London

Tusenvis av Harry Potter-tilhengere møtte opp utenfor Odeon Leicester Square i London i dag for å få et glimt av stjernene i «Harry Potter og mysteriekammeret».

Se en smakebit fra filmen her

Fra apple.com

Filmen hadde verdenspremiere i London søndag kveld, og utdrag av filmen ble vist på en utendørs storskjerm for et publikum som trosset elendig britisk høstvær. «Harry Potter og mysteriekammeret»er den andre i rekken om den engelske trollmanneleven.

Mange av de frammøtte var kledd ut som trollmenn. Musikk og lydeffekter strømmet ut fra de store høyttalerriggene utenfor premierekinoen.

Blant de frammøtte var forfatteren av bøkene om Harry Potter, J.K. Rowling.

- Bok nummer to er min personlige favoritt, fortalte hun til fansen.

Daniel Radcliffe (13), som spiller Harry i filmene, stilte i svart dress og runde briller. Han har skrevet under på å spille også i den tredje filmen, men sier han ikke har bestemt seg for om den vil være hans siste.

Mange andre av skuespillerne var også til stede, blant andre Kenneth Branagh, som har en rolle i den nye filmen.

Stemningen blant filmteamet var preget av at Richard Harris, som spilte rektor Humlesnurr, døde forrige helg.

- Harris var i strålende humør i tiden før han døde. Han vil bli dypt savnet, sa Robbie Coltrane, alias kjempen Gygrid.

Regissør Christofer Columbus beskriver den nye filmen som både morsommere og skumlere enn «Harry Potter og de vises sten», som kom ved juletider i fjor.

Denne filmen har så langt spilt inn sju milliarder kroner, en sum som overgås kun av «Titanic.» Forfatter J.K. Rowling tjente i fjor 320 millioner kroner på bokserien om Harry Potter.

Det engelske kinopublikumet må vente til 15. november for å få se den fullstendige utgaven av årets film.

I Norge er premieredatoen til «Harry Potter og mysteriekammeret» satt til 22. november.

(NTB-Reuters-DPA)

B>KVINNEN BAK: Forfatteren av Harry Potter-bøkene J.K. Rowling flankert av hovedrolleinnehaveren Daniel Radcliffe (til venstre) og Emma Watson.
DOBBELT OPP: James og Oliver Phelps spiller tvillingene Fred og George Weasley i den andre Harry Potter-filmen. Her på premieren i dag.