«Harry Potter Wizards Unite»

Harry Potter-spillet får slakt

Etter mange års ventetid er mobilspillet «Harry Potter Wizards Unite» endelig ute - også i Norge.

HARRY POTTER: «Harry Potter: Wizards Unite» har vært svært etterlengtet. Nå er det endelig i Norge, men vår anmelder tror ikke at det vil erstatte kanonsuksessen «Pokémon Go». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden «Harry Potter Wizards Unite» ble kunngjort i 2017, har forventningene vært enorme til det AR-baserte mobilspillet. Nå er det endelig blitt lansert!

Den offisielle lanseringsdatoen er 21. juni, men ifølge rapporter fra USA ble spillet sluppet én dag tidligere enn planlagt. «Harry Potter Wizards Unite» er også kommet ut i Norge, med norsk tekst.

- Dårlig trollmannsversjon

Mashable kaller spillet en «dårlig trollmannsversjon av Pokémon Go», som er «langt fra den magiske opplevelsen» de hadde håpet på. Spillet finner sted der filmene slutter: Harry Potter er voksen og en del av svartspaner-styrken, og du må hjelpe ham.

Akkurat som «Pokémon Go», flytter «Wizards Unite» fantasiverdenen fra filmene inn i virkelighetens verden ved hjelp av såkalt Augmented Reality-teknologi (oversatt: utvidet virkelighet).

«Harry Potter Wizards Unite» har kjørt hardt med reklamekampanjer på sosiale medier, og på sin egen nettside. Ved hjelp av mobilens GPS-funksjon skal brukerne kunne gå rundt i sin egen verden, gå i duell med dødsetere, lage sine egne eliksirer og fange inn rømte magiske vesener.

- Dessverre, som vi så på en demonstrasjon på tirsdag, kveler spillets konstruerte premiss, klumsete mekanisme og 2016-aktige utførelse all magien ut av denne idiotsikre ideen, skriver Mashables anmelder.

SPILLNYHET: Første ordentlige titt på den svært etterlengtede «Pokémon GO»-oppfølgeren «Harry Potter Wizards Unite», er endelig her. Dagbladets spillanmelder Emilie Marty Bye har tatt en titt, og er både spent og skeptisk. Vis mer

- En pengemaskin

Mens du i Pokémon Go kastet en ball for å fange monstrene, skal du i Harry Potter-spillet finne «oppsporbarheter», som du fanger ved å kaste «trylleformularer». For å kaste slike, må man ha formelenergi, som man kan samle inn på spesielle steder i spillet - eller kjøpe for ekte penger.

FOTOGRAFI-FUNKSJON: Spillet har en egen foto-funksjon. Her er Gygrid på "besøk" i Dagbladet-redaksjonen. Foto: Mathilde Lea / Wizards Unite
FOTOGRAFI-FUNKSJON: Spillet har en egen foto-funksjon. Her er Gygrid på "besøk" i Dagbladet-redaksjonen. Foto: Mathilde Lea / Wizards Unite Vis mer

- «Harry Potter Wizards Unite» er en dårlig betal-og-vinn-kopi av «Pokémon Go», slår anmelderen hos nettstedet Hypable fast. Han mener de 75 formelpoengene man får utdelt ved spillets start, er langt fra nok til at du kan få spilt uten at det skal koste deg penger.

- Du kommer bedre ut av det dersom du velger ikke å pumpe dine gompepenger inn i galleoner og eliksirer her. Dette er en pengemaskin fra Go-utvikleren Niantic, som føles delvis inspirert, men som ikke gir en god nok grunn til å «fange alle», skriver han.

Spillet har allerede vært tilgjengelig i en betaversjon for innbyggere i Australia og New Zealand. Her har «Harry Potter Wizards Unite» ifølge Venture Beat blitt lastet ned litt over 100 000 ganger, noe som er betydelig mindre enn da «Pokémon Go» ble lansert for noen år siden.

ENDELIG I NORGE: «Harry Potter Wizards Unite» ble sluppet i USA og Storbritannia fredag 21. juni, og kom til Norge kort tid etter. Her er den offisielle lanseringstraileren. Video: Niantic Vis mer

Rapporterte problemer

Forbes' anmelder roser spillet for flotte dataanimasjoner, men viser også til at flere har rapportert om problemer med at spillet bruker lang tid å laste, og at det finnes for få «vertshus» der spillerne kan fylle opp «magisk energi» uten å bruke penger på det.

Anmelderen avfeier ikke spillet fullstendig, selv om han ikke tror «Wizards Unite» vil få den samme oppmerksomheten som «Pokémon Go» fikk i 2016.

- Jeg har ikke sett den samme nabolags-hypen ute i den virkelige verden som jeg så da «Pokémon Go» ble lansert, og folk samlet seg på offentlige plasser for å «Catch'em All» - men kanskje jeg bor sammen med gomper!

- Vil samle fans

Ikke alle er utelukkende negative til det nye «Harry Potter»-spillet. Noen mener det kan ha potensial, spesielt for dem som liker «Harry Potter»-universet fra før av.

- «Harry Potter Wizards Unite» kommer ikke til å kaste «Pokémon Go» ned fra trona, men det er like magisk, mener anmelderen for Macworld, Leif Johnson.

HARRY POTTER: Et lite knippe skjermbilder fra «Harry Potter Wizards Unite», som ble tilgjengelig for norske spillere i helga. Foto: Mathilde Lea / Skjermdump
HARRY POTTER: Et lite knippe skjermbilder fra «Harry Potter Wizards Unite», som ble tilgjengelig for norske spillere i helga. Foto: Mathilde Lea / Skjermdump Vis mer

Han mener «Pokémon Go» var et spill som man rimelig enkelt kunne lære seg, og at det nye «Harry Potter Wizards Unite» i så måte skiller seg ut, med så mange ekstra funksjoner å lære seg «at det føles som man sitter i en skoletime».

- «Pokémon Go» fungerte som en inngangsport til Pokémon som et større konsept, men jeg føler jeg trygt kan si at «Wizards Unite» bare vil lykkes i å samle de som allerede er fans, skriver Johnson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer