SKRIVER TRE NYE FILMMANUS: Forfatteren JK Rowling er ferdig med Harry Potter, men ikke universet Potter eksisterer i. Foto: SCANPIX
SKRIVER TRE NYE FILMMANUS: Forfatteren JK Rowling er ferdig med Harry Potter, men ikke universet Potter eksisterer i. Foto: SCANPIXVis mer

«Harry Potter»-spinoff blir ikke en, men tre filmer

Det går mot verdensrekord i utnyttelse av litterært forelegg når 42 sider J. K. Rowling-materiale blir tre filmer.

(Dagbladet): Mange lurte på om Peter Jackson dro det litt langt da han bestemte seg for å lage filmtrilogi av J.R.R. Tolkiens vel 300 sider lange roman «Hobbiten». Men det blekner mot planene om å filmatisere J. K. Rowlings «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

Prosjektet, som først ble kjent i høst, er nemlig også utvidet til å bli en trilogi. Det til tross for at boka, som kom i 2001 som en metabok fra «Harry Potter»-universet, ikke er mer enn 42 sider lang.

Det ligger vel mellom linjene at filmene kommer til å dikte ganske mye videre på originalmaterialet. Og heldigvis er det Rowling selv som skal skrive manus.

Det er i et intervju med Warner Bros-bossen Kevin Tsujihara i New York Times at nyheten kommer. Det var han som overtalte den suksessrike forfatteren til å gå tilbake til universet som lå til grunn for de sju uhyre innbringende Harry Potter-filmene som kom mellom 2001 og 2011.

Tipper Tsujihara fikk et klapp på skuldra fra styreleder da.

- Vi hadde en middag, en oppfølgingssamtale på telefon, og så tok jeg fram et førsteutkast jeg egentlig bare trodde skulle bli et interessant minne å vise barna mine, og så startet jeg å skrive, forteller Rowling.

Historien vil foregå i New York 70 år før Harry Potters tid og er verken å regne som en oppfølger eller en forløper til den opprinnelige sagaen om den unge magikeren. Verken Daniel Radcliffe, Emma Watson eller Rupert Grint er tenkt å ha noen roller.

Vi har imidlertid også hørt at det jobbes med en teateroppsetning om Harry Potters ulykkelige barndom.